TESLA’S BAR JARUN I CB SPORTIVO U U-21 POLUFINALU, ŽMNK ALUMNUS PRVE POLUFINALISTICE KOD DJEVOJAKA

MC Plus Zagreb Winter Cup polako se približava svome kraju. Tako smo 4. siječnja u SD Granešina saznali i prve polufinaliste.

event 05.01.2024.
FOTO: Marin Sušić

U kategoriji do 17 godina među četiri najbolje ekipe prvi se plasirao MNK Bjelovar koji je s visokih 7:1 pobijedio Zagreb Boyse. Identičnim rezultatom Jelkovec je bio bolji od Pep Teama te se tako pridružio Bjelovaru u borbi za ovogodišnji trofej.

Na U-19 turniru u polufinale se plasirala ekipa Recore, svladavši Movistar s 3:1, a Recoreu se u polufinalu pridružila momčad Kralj Tomislav koja je bila bolja od Sunprotecta s rezultatom 6:2. Sisački Sunprotect, nekadašnji osvajač ovoga turnira sa svojim starijim sastavom, nakon ovog poraza oprostio se od ovogodišnjeg Zagreb Winter Cupa u svim uzrastima u kojima su mastupili.

FOTO: Marin Sušić

U kategoriji do 21 godine gledali smo pravu dramu u prvom četvrtfinalu između CB Vision i CB Sportivo, a nakon čak 12 serija šesteraca, među četiri najbolje ekipe plasirao se CB Sportivo.  U drugoj četvrtfinalnoj utakmici momci iz Tesla’s bar Jaruna s 3:0 slavili su nad nekadašnjim osvajačima Boemima te tako pokazali da ove godine imaju kadar za najviši plasman. 

”Osjećaj je izvanredan. Ekipa je i više nego zadovoljna rezultatom. Već godinama dolazimo ovdje i napokon smo u polufinalu. Želja nam je svakako doći do finala i osvojiti ovaj turnir. Konkurencija je iz godine u godinu sve bolja i stvarno nam je zadovoljstvo igrati ovdje”, rekao je Luka Pejić iz Tesla’s bar Jaruna.

”Dečki su ušli puno bolje u utakmicu i mislim da je to presudilo svemu. Nismo imali dovoljno krvi, naš golman nas je čupao koliko je god mogao ali nažalost nismo uspjeli. Godinama dolazimo na ovaj turnir, uzeli smo jednu ”kantu” i žao mi je što nećemo više imati priliku igrati na ovom turniru. Želio bih za kraj pozdraviti Gabrijela Sentea i naše vjerne navijačice koje su nas bodrile od početka”, izjavio je Tomislav Novak, kapetan ekipe Boemi – Metali Novak.

FOTO: Marin Sušić

”Ovo nam je zadnji turnir, zadnja godina da možemo igrati. Malo boli, ali eto. Vratit ćemo se na Zagreb Winter Cup, ako ništa drugo kao voditelji. Uzeo sam dva naslova, u U-17 i U-19 kategoriji. Žao mi je što nisam osvojio i U-21, ali nema veze. Samo tako nastavite dalje, jer turnir je top, kao i organizacija”, rekao je Dominik Banić, vratar Boema.

Na ženskom turniru odigrale su se posljednje dvije utakmice grupne faze natjecanja. ŽMNK Alumnus CB Sport s 2:0 slavio je nad slovenskom ekipom Temno Plave, koje su u drugoj utakmici ipak došle do pobjede  protiv Naftaš Ivanića.

”Nažalost, neke cure su se razboljele, došle smo u nekoj polovičnoj ekipi i to je pokazao rezultat iz prve i druge utakmice. Jednostavno nismo mogle više dati, ali vraćamo se sigurno sljedeće godine jer jako nam je lijepo ovdje. Jako su rijetki ženski turniri ovakvoga tipa i ”gušt” nam je doći ovdje odigrati koju utakmicu.”, kazala je Marinela Mišić iz ekipe Naftaš Ivanić.

FOTO: Marin Sušić

Djevojke iz ŽMNK Alumnus su prve polufinalistice. U četvrtfinalnoj utakmici svladale su Crovortex s 2:1, kojemu su u četvrtfinalu nedostajale dvije ponajbolje igračice Renata Pazarac i Ana Jakobašić. Pobjednički zgoditak za Alumnus bilo je djelo vratarke Ive Bačić.