SUNPROTECT SE OPROSTIO U U-21 KATEGORIJI, PLAN PRESTIGE I BOEMI PONOVNO U ČETVRTFINALU

Deseti MC Plus Zagreb Winter Cup u punome je jeku. 4. siječnja u SD Granešina saznali smo sve četvrtfinaliste u muškim kategorijama, a odigran je i veći dio utakmica po skupinama u sklopu ženskoga turnira.

event 04.01.2024.
FOTO: Marin Sušić

U kategoriji do 19 godina, momci iz Frizerskog salona Lorena rezultatom 4:2 izbacili su iz daljnjeg natjecanja Old School, prošlogodišnju drugoplasiranu ekipu U-17 kategorije te tako prošli u četvrtfinale. Plan Prestige, drugoplasirani sastav s prošlogodišnjeg U-19 turnira, svoju ulaznicu za četvrtfinale osigurao je boljim izvođenjem šesteraca protiv vrlo dobre momčadi iz Mobitel Popravljaone. 

FOTO: Marin Sušić

”Protivnici su bili zaista odlični. Namučili su nas dosta, nismo to očekivali, ali bitno je da smo prošli dalje.  Prošle godine smo bili mlađi pa nam je trofej izmakao za dlaku. Cilj nam je ove godine ponovno stići do finala i ovoga puta osvojiti turnir. Inače se svi u ekipi znamo iz kvarta, dobra smo klapa, a mislim da to dokazujemo i na terenu”, izjavio je Lovro Hlupić iz Plan Prestigea.

”Turnir nam je bio stvarno dobar. Puštala se čvrsta igra i igrao se odličan futsal. Na kraju, mali trenutak nepažnje i nažalost, ispali smo s turnira. Ipak, zadovoljni smo s našim nastupom na ovogodišnjem Zagreb Winter Cupu i vraćamo se svakako sljedeće godine”, rekao je Filip Jurčić iz ekipe Mobitel Popravljaona.

U kategoriji do 21 godine, Boemi – Metali Novak s minimalnih 2:1 porazili su zagorsku ekipu KR – Bau te se tako plasirali u četvrtfinalnu fazu natjecanja.

”Dobro smo bili krenuli, ali onda smo se malo opustili, primili gol i strepili do kraja. Što se tiče naše igre, mislim da ove godine idemo sve nešto po tiho, ali korak po korak. Ipak nam je ovo zadnja godina da možemo igrati na turniru i nadam se da ćemo opet otići do kraja. Potrudit ćemo se pojačati za četvrtfinale kako bi mogli biti još konkurentniji”, kazao je Tomislav Novak iz ekipe Boemi – Metali Novak.

FOTO: Marin Sušić

Momci iz Caffe bara Vision s visokih 5:1 slavili su nad nekadašnjim osvajačima turnira, sisačkim Sunprotectom te time dali naslutiti kako itekako konkuriraju za ovogodišnji naslov.

”Nedavno sam saznao za ovaj turnir i žao mi je što nisam za njega znao prije, jer ovo mi je zadnja godina da mogu igrati. Zato ćemo dati sve od sebe da odemo do kraja i nadamo se dobrom uspjehu. Suci su fer i korektni, svi imaju isti kriterij što mi se jako sviđa. Organizacija je ovdje fenomenalna”, rekao je Fran Maleš iz velikogoričke ekipe CB Vision.

FOTO: Marin Sušić

”Malo smo tužni što smo ovako izgubili. Bili smo kratki na klupi pa smo skapavali drugo poluvrijeme. Igrali smo golmana igrača, ali nije nam to baš pomoglo jer su se protivnici jako dobro branili. Većinom je Sunprotect ovdje igrao polufinala i finala, tako da nam ovo je malo neobično i čudno, ali što je tu je. Dojmovi turnira su vrhunski, ovo je prva godina da sam igrao, ali pratim ovaj turnir godinama i mogu reći da je ovo top priča za futsal”, izjavio je Josip Petrović iz sisačkog Sunprotecta.

CB Sportivo je rezultatom 3:0 pobijedio ekipu GT RO-SI te je tako našao svoje mjesto u četvrtfinalu.

”Odlična utakmica. Protivnici nisu stvorili puno šansi, mi smo bili bolji i zasluženo prošli dalje. Ovo nam je danas bila najbolja utakmica i nadam se da ćemo ovako igrati u budućnosti. Prošle godine smo isto dogurali do četvrtfinala, nadam se da ćemo ove godine napraviti korak više”, rekao je Filip Leko iz CB Sportivo.

FOTO: Marin Sušić

Osminu finala U-21 kategorije zaključili su Delta Transport i  Pizzeria S.O.S. te K-F Autodijelovi, a pobjedu su rezultatom 2:0 odnijeli dečki iz Delta Transporta i Pizzerie S.O.S. i time popunili posljednje mjesto u četvrtfinalu U-21 turnira.

Na ženskom turniru djevojke iz ekipe simpatičnog naziva Slobodne ovo kolo doživjele su dva poraza, od ŽMNK Alumnus i ŽMNK Dinamo, ali su se sjajno borile protiv ”Dinamovki” koje ove godine po drugi puta brane naslov na turniru.

”S obzirom da smo se prvi put skupile za ovaj turnir, očekivanja su i više nego zadovoljena. Rezultat 4:1 protiv Dinama, dvostrukih osvajačica Zagreb Winter Cupa je za nas odličan i mi smo zadovoljne. Ovo je nama bez dvojbe najdraži turnir za igrati”, izjavila je Maja Ivković, kapetanica ekipe Slobodne ovo kolo, inače nekadašnja reprezentativka Bosne i Hercegovine u futsalu.

Druga ekipa Alumnusa, ŽMNK Alumnus CB Sport, s visokih 12:0 porazila je djevojke iz Naftaš Ivanića, a ŽMNK MC Plus Sveta Nedelja rezultatom 5:1 bio je bolji od ekipe  CB Lula – Lucka studio – Kartel Zastupanje.