MOVISTAR U DVIJE KATEGORIJE STIGAO DO ČETVRTFINALA, OD TURNIRA SE OPROSTILE DJEVOJKE IZ STARSA

U Sportskoj dvorani Granešina, 2. siječnja odigran je dio utakmica osmine finala u mlađim muškim kategorijama te dio grupne faze ženskog turnira.

event 03.01.2024.
FOTO: Marin Sušić

U kategoriji do 19 godina, svoju kartu za četvrtfinale osigurali su momci iz Recorea koji su boljim izvođenjem šesteraca svladali ekipu Boemi – Metali Novak. Movistar je s visokih 5:0 nadjačao Retkovec te tako također zaslužio mjesto u četvrtfinalu. U daljnju fazu natjecanja prošla je i Maxforma koja je nakon raspucavanja svladala Polikliniku Ribnjak, kao i momčad Kralj Tomislav koji su s minimalnih 1:0 porazili CB Simpu.

”Ovo je prvi put da igramo ovaj turnir i jako smo sretni što smo ovdje. Puno je dobrih ekipa, velika je kvaliteta  i dobra konkurencija. Svi smo inače prijatelji s kvarta. Igrali smo zajedno futsal u Dominik Saviju, a veliki nogomet većinom igramo u Jarunu. Drago nam je da smo prošli u četvrtfinale. Želja nam je naravno osvojiti ovaj turnir”, izjavio je Roko Rečić iz ekipe Kralj Tomislav.

FOTO: Marin Sušić

Momci iz Caffe bara Simpa bili su nešto uspješniji u starijoj kategoriji, onoj do 21 godine. U utakmici vrijednoj prolaska u četvrtfinale, slavili su nad Pekarnom Friško Pan rezultatom 6:2. Movistar je i u ovoj kategoriji preko penala izborio četvrtfinale, svladavši sisačku ekipu iz Pekarne Besa. Vrlo sadržajnu i konkurentnu utakmicu gledali smo u dvoboju MNK MC Plus Sveta Nedelja i ekipe Sporti, a pobjedu su tijesnim rezultatom 4:3 na kraju odnijeli dečki iz MC Plusa:

”Igram za MC Plus već drugu godinu za redom. Prošle godine smo nažalost ispali već u grupi, a ove godine smo složili puno bolju ekipu. Trudimo se, radimo na onome na čemu smo pogriješili prošle godine i mislim da možemo osvojiti ovo izdanje Zagreb Winter Cupa. Najveća čar ovog turnira je što kao mlađi možete igrati za starije uzraste. Tu se nauči puno, čvršći su dueli i bolji je futsal, a nakon toga tu je i televizijski prijenos, jer svatko želi bit na televiziji, naravno”, kazao je Nikola Ćaćić iz MC Plus Svete Nedelje.

FOTO: Marin Sušić

U daljnju fazu natjecanja prošla je i momčad Tesla’s bar Jarun koja je visokim rezultatom 8:0 slavila nad Šijom Portoriko.

”Drago nam je da smo prošli u četvrtfinale. Očekivali smo možda malo težu utakmicu, ali bili smo bolji i zasluženo smo prošli dalje. Svi inače igramo veliki nogomet,  godinama smo na ovom turniru i nadam se da ćemo ga  napokon po prvi put osvojiti. Organizacija je odlična, svake godine smo zadovoljni. Ovo je možda jedini pravi futsal (4+1) turnir u okolici i šteta što nema i starijih kategorija jer ovo nam je zadnja godina da ga možemo igrati ovdje, kazao je  Dorjan Franceković iz Tesla’s bar Jaruna.

FOTO: Marin Sušić

U  ženskom dijelu turnira, ŽMNK MC Plus Sveta Nedjelja s visokih 11:0 nadjačao je ekipu Stars iz Đurđevca, a djevojke iz Starsa doživjele su poraz i u drugoj utakmici od ekipe CB Lula – Lucka Studio – Kartel Zastupanje te se tako s dva poraza oprostile od ovogodišnjeg turnira. Ekipi iz CB Lule ovo je bilo prvo sudjelovanje na Zagreb Winter Cupu te s nestrpljenjem očekuju sljedeće utakmice. 

FOTO: Marin Sušić

”Vidjelo se da nam je ovo bila prva utakmica na turniru. Malo je bilo nervoze u početku, ali drugo poluvrijeme je bilo opuštenije i to nam je donijelo pobjedu na kraju. Inače je naša ekipa specifična po tome što primarno ne igramo futsal. Zapravo smo sve rukometašice iz dva kluba: ŽRK Dugo Selo i RK Trešnjevka. Dijelimo ljubav prema nogometu tako da smo se ove godine odlučile skupiti i okušati se na turnirima. Pratila sam Zagreb Winter Cup i prijašnjih godina i sve pohvale za organizaciju i konkurenciju, rekla je Josipa Bebek iz ekipe CB Lula – Lucka studio – Kartel zastupanje.