PEKARNA BESA OSIGURALA OSMINU FINALA, KREĆE U-17 ELIMINACIJSKA FAZA

Posljednja dva natjecateljska dana ponudila su manji broj utakmica na MC Plus Zagreb Winter Cupu, ali uzbuđenja nije nedostajalo.

event 29.12.2023.
FOTO: Marin Sušić

Završena je grupna faza na U-17 turniru te su poznati svi putnici u eliminacijsku fazu natjecanja. Zagreb Boys i CB Barba Niko borili su se međusobno za poziciju u osmini finala. Oba sastava poražena su u svojim prvim utakmicama, a plasman u osminu finala osigurali su Zagreb Boysi pobjedom 3:2. Strijelci su bili Jan Matko, Vito Jonjić i Luka Vig, dok je dvostruki strijelac za CB Barba Niko bio Stjepan Kučiš.

Nakon što su Gorenc Transporti suvereno osvojili skupinu ”D”, preostalo nam je za vidjeti tko će im se pridružiti u eliminacijskoj fazi. Trgoplast je u jednosmjernoj utakmici s 5:0 slavio protiv Auto Martića te je osigurao plasman u osminu finala. Auto Martiću će ovogodišnji nastup na Zagreb Winter Cupu poslužiti kao skupljanje važnog iskustva te očekujemo dečke da se vrate i u budućnosti.

FOTO: Marin Sušić

Odigrana je svega jedna utakmica u U-19 konkurenciji u kojoj smo vidjeli čak 10 golova. Mobitel Popravljaona je povela protiv Old Schoola s 3:0, ali početkom drugog poluvremena Old School dolazi na gol zaostatka. Mobitel Popravljaona ponovno odlazi na tri gola prednosti, ali sami vraćaju protivnike u igru. Prvo je Goran Kuprešak dobio crveni karton da bi zatim zbog totalno nepotrebnog prekršaja Old School iz kaznenog udarca došao na gol zaostatka. Igra s golmanom igračem nije urodila plodom te je svega tri sekunde prije kraja utakmice Mobitel Popravljaona postavila konačan rezultat 6:4.

FOTO: Marin Sušić

U kategoriji U-21 odigrano je najviše utakmica. Pekarna Besa je odigrala preostala dva susreta u svojoj skupini. Već ranije su svladali Retkovec da bi ovoga puta remizirali s KR-Bau (2:2) i svladali SarafTech (4:2). Time su sa sedam bodova u skupini ”H” osigurali osminu finala.

Lanjski osvajači U-19 turnira, CB Barca, ove godine natječu se u U-21 konkurenciji. U prvoj utakmici zaigrali su protiv Delta Transporta i Pizzerije S.O.S. Golom Tina Gregurića dečki iz Barce su došli u vodstvo krajem prvog poluvremena, ali u završnici utakmice došlo je do preokreta. Prvo je Jakov Škarec postigao gol za izjednačenje, dok je pogodak vrijedan tri boda djelo Marka Pavića. Nažalost, u toj akciji došlo je do ozljede igrača CB Barce Filipa Pavlinića te je upitno hoćemo li ga gledati u nastavku natjecanja.

FOTO: Marin Sušić

MC Plus Zagreb Winter Cup nastavlja se 30. prosinca, a igrat će se čak 19 utakmica u Sportskoj dvorani OŠ Granešina. Raspored možete pročitati OVDJE.