POLIKLINIKA MILOJEVIĆ OPROSTILA SE U GRUPNOJ FAZI U-21 TURNIRA

Zagreb Winter Cup je, prema tradiciji, na Štefanje ponudio veliki broj utakmica koje su se igrale u dvije zagrebačke dvorane – Boćarski dom i SD Granešina.

event 27.12.2023.
FOTO: Marin Sušić

Veliko iznenađenje dogodilo se na samom startu natjecanja u kategoriji za igrače do 21 godine starosti. Poliklinika Milojević, lanjski osvajači turnira u navedenoj kategoriji, oprostili su se od natjecanja. U prvoj utakmici 23. prosinca svladali su Boeme 5:4 te se činilo da imaju komfornu situaciju.

Zatim su Boemi-Metali Novak svladali Movistar 1:0 da bi na kraju Movistar svladao Polikliniku Milojević s visokih 5:2. Time je Movistar, predvođen nekadašnjima kapetanom Dinamovih juniora Ivanom Bukovcem, zauzeo prvo mjesto. Boemi su skupinu završili kao  drugoplasirani, dok se Poliklinika Milojević, koju čine pretežno igrači proizašli iz Futsal Dinamove omladinske škole, zbog najlošije gol razlike morala oprostiti od natjecanja.

”Prošle godine smo osvojili turnir kada nismo bili favoriti jer smo po godinama bili mlađi, a ove godine nismo prošli niti skupinu. Nedostatak par ključnih igrača se osjetio, kao i širina klupe, a dva crvena kartona u drugom poluvremenu su bili zadnji čavli u našem lijesu. Ostaje velika tuga i razočaranje jer nismo dogurali dalje i bar se na malo ljepši način oprostili od našeg zadnjeg izdanja na kojem imamo pravo nastupati. Svim ostalim momčadima želim svu sreću i neka najbolji pobjedi”, izjavio je Antonio Čičić, kapetan Poliklinike Milojević.

FOTO: Marin Sušić

”Odigrali smo dvije odlične utakmice u skupini protiv protivnika za koje smo odmah nakon ždrijeba znali da su jedne od najjačih ekipa na turniru. Protiv Boema nismo uspjeli zabiti iako mislim da smo zaslužili, ali vratilo nam se sve protiv Poliklinike Milojević koja je prošlogodišnji osvajač i vjerujemo da sada nikome neće biti drago križati se s nama. Organizacija je kao i uvijek na visokom nivou. Imamo odličnu ekipu, čak smo i proširili kadar u odnosu na prošlu godinu s još par kvalitetnih igrača i mislim da se imamo pravo nadati još jednom uspješnom turniru”, izjavio je Ivan Bukovac iz Movistara.

U sklopu U-19 turnira lanjski finalisti iz Plan Prestigea plasirali su se u osminu finala kao drugoplasirani u svojoj skupini. Nakon pobjede u prvoj utakmici, poraženi su od momčadi Travnog 2:1 za koju su igrali većinom igrači iz Hrvatskog dragovoljca.

FOTO: Marin Sušić

“Prošle godine smo stigli do finala tako da ove godine ne očekujemo ništa manje od toga. Bilo bi mi jako drago da ove godine osvojimo turnir, to je ono što nam je lani izmaklo za dlaku. Konkurencija mi se ove godine čini još veća i jača, ali prošli smo grupu, idemo korak po korak pa ćemo vidjeti dalje, kazao je Branimir Glasnović iz ekipe Plan Prestige.

U sklopu ženskog futsal turnira odigrana je utakmica između Crovortexa i Sesvetskog Kraljevca, a uvjerljiva pobjeda od 8:0 otišla je na stranu Crovortexa. Time je ekipa Crovortexa osigurala mjesto u četvrtfinalu.

“Mi smo relativno nova ekipa i jako smo zadovoljne s prvom pobjedom na ovome turniru. Inače, sve cure u ekipi igraju veliki nogomet za Agram ili Siget, a sad smo se odlučile okušati i u futsalu. Drago mi je da se kroz ovakve turnire promovira ženski nogomet. Jako mi je lijepo igrati ovdje”, izjavila je Lea Dropučić iz pobjedničkog Crovortexa.

FOTO: Marin Sušić

“Zagreb Winter Cup ima posebnu čar igranja, pogotovo za nas žene. Drago mi je što ovaj turnir stavlja naglasak na ženski futsal i stvarno se lijepo vratiti ovdje. Prva utakmica nije dobro prošla po nas, nedostajalo nam je dosta cura, zbog obaveza nismo bile u kompletnom sastavu, ali imamo još jednu priliku”, rekla je Monika Maljak iz NK Sesvetski Kraljevec.

REZULTATI
U-17:
Poliklinika Milojević – Feniks 4:2, Pizzeria Z1 – CB Barba Niko 2:1, Gorenc Transporti – Auto Martić 10:0, Jozini Vilenjaci – Nobel Water Systems 1:8, PepTeam – Enero 10:1
U-19: Boemi – Metali Novak – Pedale 4:4, Movistar – Javor Patkovac 6:4, Pedale – Retkovec 3:4, Javor Patkovac – Recore 4:5, Granešina – Maxforma 1:5, Maxforma – CB Simpa 1:1, Travno – Plan Prestige 2:1
U-21: Preci Gradnja – Sporti 2:3, GT RO-SI – Preci Gradnja 3:0, Movistar – Boemi – Metali Novak 0:1, Sporti – GT RO-SI 1:2, Poliklinika Milojević – Movistar 2:5, CB Simpa – CB Vision 0:3, Pekarna Friško Pan – MNK Hendikep 6:1, Sportsko društvo Đurmanec-Sportivo 0:2, MNK MC Plus Sveta Nedelja – Sportsko društvo Đurmanec 2:0
Žene: Crovortex – NK Sesvetski Kraljevec 8:0

Raspored utakmica od 28. do 30. prosinca pročitajte OVDJE.