PREDSTAVLJENO DESETO IZDANJE MC PLUS ZAGREB WINTER CUPA

23. prosinca s prvim utakmicama kreće MC Plus Zagreb Winter Cup, najiščekivaniji futsal turnir za žene i mlađe kategorije, a u svom desetom izdanju ovo tradicionalno međunarodno natjecanje okuplja čak 76 ekipa iz Hrvatske i regije.

event 21.12.2023.
FOTO: Marin Sušić

”Imamo 12 ekipa u ženskoj kategoriji, dok bilježimo rast natjecatelja u mlađim muškim kategorijama. 18 momčadi natječe se u kategoriji do 17 godina, 21 momčad u kategoriji do 19 godina te čak 25 sastava u kategoriji za igrače do 21 godine starosti. Ekipe dolaze iz svih dijelova Hrvatske, u najavi imamo i dolazak mlade reprezentacije Hrvatske u futsalu, a već tradicionalno nam dolaze i ekipe iz inozemstva tako da je i ove godine turnir međunarodnog karaktera”, izjavio je Vedran Prga, predsjednik Organizacijskog odbora turnira.

Nažalost, ove godine u sklopu Ženskog futsal turnira neće nastupiti lanjske finalistice, slovenski KCG Team, koji je bio sastavljen od brojnih slovenskih futsal reprezentativki, ali turnir po prijavljenim imenima i dalje garantira vrlo kvalitetno natjecanje.

FOTO: Bruno Fantulin

Turnir se igra istodobno u dvije dvorane, Boćarskom domu i Sportskoj dvorani Granešina, a lokacija završnice koja je na rasporedu 6. i 7. siječnja, objavit će se naknadno.

Kao i svake godine, turnir će suditi najbolji hrvatski futsal suci, koji će i ovoga puta na završnici imati pomoć Video support sustava odnosno futsal verzije VAR-a.

”Ponosni smo što smo uspjeli implementirati video tehnologiju na našem turniru. Treba istaknuti kako niti jedno od futsal natjecanja pod okriljem HNS-a još uvijek ne koristi Video support sustav. Kako bi sudionicima omogućili najbolji mogući doživljaj na turniru, videotehnologiju ćemo koristiti i ove godine, a sigurni smo da će se osim igrača tome veseliti i suci”, rekao je za kraj Prga.

FOTO: Marin Sušić

MC Plus Zagreb Winter Cup i ove godine osigurat će live stream većeg dijela utakmica, a završnica će se prenositi u programu Sport Klub televizije. Postignuta je i suradnja sa Sofascoreom te će se putem njihove aplikacije moći pratiti svi rezultati i zanimljivosti s natjecanja.

Svi ljubitelji futsala dobrodošli su na turnir, a dnevne ulaznice za grupnu fazu natjecanja prodavat će se po cijeni od 3 eura.

Raspored za 23. i 26. prosinca možete vidjeti OVDJE.