KREĆU PRIJAVE ZA JUBILARNI ZAGREB WINTER CUP, NAJJAČI FUTSAL TURNIR U REGIJI

Najiščekivaniji futsal turnir godine u metropoli – Zagreb Winter Cup se vraća i to u svom jubilarnom, desetom izdanju.

event 27.11.2023.
FOTO: Marin Sušić

U proteklih deset godina ovaj turnir dosegnuo je status najjačeg ženskog turnira u Hrvatskoj i regiji te najmasovnijeg među mlađim muškim kategorijama (U-17, U-19, U-21) , a organizatori se nadaju da će i ove godine održati taj trend.

Ovaj turnir specifičan je po mnogočemu pa tako i po inovacijama koje svake godine uvodi. Prvi je turnir u Hrvatskoj koji je implementirao Video suport sustav, tzv. futsal verziju VAR-a, a završnica se svake godine prenosi na televizijskim programima. Tako je i ove godine dogovorena suradnja sa SportKlub televizijom.

U proteklom izdanju, u ženskoj konkurenciji djevojke iz ŽMNK Dinamo uspjele su obraniti naslov, a tome se nadaju i ove godine:

”Zagreb Winter Cup je  sjajan jer je jedan od rijetkih turnira koji se održava na našim prostorima, a koji se igra baš po pravim futsal pravilima.  Odlično je što imamo prilike igrati s ekipama iz cijele Hrvatske, ali i regije. Nama je čast što smo uspjele obraniti naslov, a pokušat ćemo to i ove godine. Svi s nestrpljenjem jedva čekamo početak turnira”, rekla je Marija Žagar iz ŽMNK Dinamo, koja je prošle godine proglašena i najboljom igračicom turnira.

FOTO: Marin Sušić

Zagreb Winter Cup je sve samo ne još jedan u nizu zimskih malonogometnih turnira. Nakon deset godina moglo bi se reći da je Zagreb Winter Cup postao tradicija, emocija, prijateljstvo i zajedništvo, a to potvrđuju svi koji su ikad zaigrali na ovom prestižnom turniru.

Prijave kreću 27. studenog i traju sve do 6. prosinca, a prijaviti se može putem isključivo putem linka https://tinyurl.com/zwc2024.  Kotizacija po ekipi iznosi 60 eura.

Utakmice će se igrati u dvorani OŠ Granešina te u Boćarskom domu, dok će se velika završnica natjecanja odigrati u jednoj od gradskih sportskih dvorana, a o kojoj se radi, organizatori će objaviti naknadno.