ŽMNK DINAMO OBRANIO NASLOV NA ZAGREB WINTER CUPU, POLIKLINKA MILOJEVIĆ OSVAJAČ U U-21 KATEGORIJI

Završeno je deveto izdanje zagreb Winter Cupa, najjačeg ženskog futsal turnira u regiji i jednog od najmasovnijih u mlađim muškim kategorijama.

event 09.01.2023.
FOTO: Marin Sušić / Zagreb Winter Cup

Spektakularnom utakmicom između ŽMNK Dinamo i slovenskog KCG Teama, u kojoj su Dinamovke na krilima Marije Žagar slavile s 3:1, završilo je natjecanje na ženskom futsal turniru. Nakon neodlučenih 0:0 u prvom poluvremenu, Dinamovke su u nastavku ubacile u brzinu više te su uvjerljivom i sigurnom igrom došle do pobjede i obrane naslova na Zagreb Winter Cupu. KCG Team iz Slovenije je drugu godinu u nizu osvojio srebro.

”Svaka finalna utakmica sa sobom nosi svoju težinu i s razlogom je finalna. Curama iz Slovenije svaka čast na otporu koji je bio, rekla bih, čak i bolji nego prošle godine. Svi mi napredujemo, i one i mi, ali nema ljepšeg osjećaja nego obraniti titulu”, rekla je Sara Skendrović, koja je dobila nagradu i za najbolju vratarku ženskog turnira, dok je najboljom igračicom proglašena njena klupska kolegica Marija Žagar.

FOTO: Marin Sušić

Treće mjesto na ženskom futsal turniru osvojila je ekipa ŽMNK MC Plus Agram Poliklinika Milojević koja je svladala ŽNK Goricu s 3:1.

”Žao mi je što nismo stigle do finala, ali uvijek kažem da je bolje osvojiti treće mjesto nego izgubiti u finalu. Jako nas je iscrpilo četvrtfinale s Alumnusom s kojim su uvijek teške utakmice, kasnije nas nisu noge htjele slušati, ali nema veze. I ovo je jedan veliki uspjeh. Po meni je Zagreb Winter Cup veći turnir od Kutije šibica, jer ima dosta cura iz inozemstva i utakmice su kvalitetnije. Uvijek je ugodno igrati ovdje jer je atmosfera odlična, a i daje se na važnosti ženskim ekipama. Igramo u TV prijenosu, a i naše finale je glavna utakmica večeri što nije slučaj na drugim turnirima”, rekla je Monika Lovrić iz ŽMNK MC Plus Agram Poliklinika Milojević, inače i najbolji strijelac ženskog turnira.

FOTO: Marin Sušić

Turnir za igrače do 21 godine starosti osvojili su momci iz Poliklinike Milojević koji su u finalu s 2:1 svladali lanjske finaliste, momčad bjelovarskog Šimetoursa. Tako su Bjelovarčani dva puta u nizu osvojili srebro na Zagreb Winter Cupu.

”Ovo je turnir koji ću uvijek staviti ispred svakog drugog, kao što sam napravio i danas. Nisam otišao na završnicu jednog drugog natjecanja kako bih mogao nastupiti ovdje. Hvala dečkima što me razumiju i što su me pustili, ali meni je srce odlučilo da moram doći ovdje i da pokušam ove godine osvojiti Zagreb Winter Cup. Nažalost, nisam uspio”, rekao je Nikola Beljan, najbolji vratar U-21 turnira koji dolazi iz Šimetoursa.

FOTO: Marin Sušić

Turnir za igrače do 19 godina osvojila je momčad Caffe bara Barca koja je svladala Plan Prestige sa 6:2, a na U-17 turniru slavila je ekipa CB Soho-Samarijanac iz Dugog Sela koja je u finalu svladala Old School s 5:3.

FOTO: Marin Sušić

Ovogodišnju završnicu Zagreb Winter Cupa obilježile su ugodno popunjene tribine SD Trešnjevka te izravni TV prijenos na čak dva televizijska programa u Hrvatskoj – Nova Sport i SPTV. Treba naglasiti da se prijenos mogao pratiti i u drugim državama u regiji.

Kao i prošle godine na turniru je korišten Video support sustav koji je sucima olakšao donešenje nekih kompleksnih odluka. Radi se o futsalskoj verziji VAR-a.

FOTO: Marin Sušić

”Organizacija ovog turnira je vrhunska. Jako mi se sviđa uvođenje Video supporta. To je odlična stvar, pogotovo za gledanje nekih sitnica poput gola ili crvenih kartona. Upravo nas je Video support spasio kod rezultata 1:0 u polufinalu, drago mi je da se takva tehnologija uvela na ovaj turnir”, rekao je Luka Gajski iz sastava Cafe bar Barca koji je dobio nagradu za najboljeg igrača i strijelca U-19 turnira.

FOTO: Marin Sušić

Treba naglasiti kako su se, kao i prijašnjih godina, svi rezultati, tablice i statistike mogli pratiti putem partnerske mobilne aplikacije Leagues & Tournaments.

REZULTATI

U-17
UTAKMICA ZA 3. MJESTO: MNK JAQUARD  – PIZZA FACTORY 9:2
FINALE: OLD SCHOOL – CB SOHO SAMARIJANAC 3:5
U-19
UTAKMICA ZA 3. MJESTO: MNK MC PLUS – PUDIĆ PRIJEVOZ 3:1
FINALE: PLAN PRESTIGE – CAFFE BAR BARCA 2:6

U-21
UTAKMICA ZA 3. MJESTO: BLUEMONT – SUNPROTECT 7:1
FINALE: POLIKLINIKA MILOJEVIĆ – ŠIMETOURS 2:1

ŽENE
UTAKMICA ZA 3. MJESTO: ŽNK GORICA – ŽMNK MC PLUS AGRAM POLIKLINIKA MILOJEVIĆ 1:3
FINALE: ŽMNK DINAMO – KCG TEAM (SLO) 3:1