USPINJAČA – GIMKA SLAVILA U REVIJALNOJ UTAKMICI NA ZAGREB WINTER CUPU

Poznato je kako se u sklopu polufinalnog natjecateljskog dana na Zagreb Winter Cupu odigrava tradicionalna revijalna utakmica u kojoj sudjeluje reprezentacija turnira.

event 09.01.2023.
FOTO: Marin Sušić / Zagreb Winter Cup

Ove godine protivnik selekciji ZWC-a bila je Uspinjača – Gimka koja je slavila s uvjerljivih 5:0 te je tako dokazala da je ipak s razlogom pretendent na prvoligaško društvo. Ujedno, ovo je bio treći poraz reprezentacije turnira u pet nastupa, a prvi puta da sudionici ZWC-a nisu uspjeli postići pogodak.

”Mi treniramo kroz cijelu godinu, uigraniji smo i to nam je bila velika prednost u ovoj utakmici. No, htio bih pohvaliti reprezentaciju turnira, vidi se da dečki imaju kvalitetu. Oni su bili skupljeni iz svih ekipa i teško su mogli napraviti bolji rezultat, ali svakako potencijala ima. Pratim Zagreb Winter Cup već dugi niz godina i mogu reći da je jedan sjajan turnir za razvoj futsala kod mladih i žena. Kako sam trener, čujem da mlađi igrači stalno pričaju o ”Winteru” i jedva čekaju zaigrati na njemu”, izjavio je Dino Kovač, trener Uspinjača – Gimke.

FOTO: Marin Sušić

”Drago mi je da smo došli podržati ovu inicijativu Zagreb Winter Cupa i da se turnir ove godine ipak održao. Dečki iz reprezentacije turnira su kvalitetni, vidi se da nemaju nekog iskustva u futsalu budući da većina njih igra veliki nogomet, ali ja se nadam da će se neki od njih u budućnosti odlučiti za igranje futsala”, rekao je Josip Brkić, povratnik u redove Uspinjača – Gimke koji je i sam u čak dva navrata igrao za selekciju Zagreb Winter Cupa.

FOTO: Marin Sušić

Reprezentaciju Zagreb Winter Cupa s klupe je ove godine vodio proslavljeni malonogometaš Mario Skorin koji trenutno obavlja ulogu trenera u NK Meštrici. Njegovi izabranici nisu bili razočarani, unatoč porazu.

”Zahvaljujem se najprije Zagreb Winter Cupu što me uvrstio u reprezentaciju. Bilo je stvarno lijepo igrati. Gimka je pokazala svoje iskustvo i kvalitetu u futsalu. Mi smo možda malo prekasno saznali kakav smo tim, ali mislim da smo ipak pokazali neku kvalitetu i stvarno smo jako zadovoljni. Koncepcija ovog turnira je na jednom prvoligaškom nivou. Drago mi je što sudjelujem na njemu i zaista sve pohvale”, rekao je Lucijan Bednjanec Kahrić, jedan od predstavnika selekcije Zagreb Winter Cupa.

FOTO: Marin Sušić

”Počašćen sam što sam izabran u reprezentaciju zato što zaista veliki broj igrača nastupa na ovom turniru. Velika mi je privilegija i zahvaljujem organizatorima. Zagreb Winter Cup mi je odličan jer za vrijeme zime, za nas koji treniramo veliki nogomet, nema puno događanja, tako da je ovo odlična prilika za okupiti se, podružiti i natjecati se sa svojom generacijom”, rekao je Filip Mazalin, još jedan od reprezentativaca turnira.

Naglasimo i kako je ova utakmica izravno prenošena na Nova Sportu i SPTV-u.

FOTO: Marin Sušić

Organizacijski odbor zahvaljuje MNK Uspinjača – Gimka na dolasku na Zagreb Winter Cup te svim igračima koji su se odazvali u selekciju turnira i time uveličali ovaj spektakl.