POZNATI SVI FINALISTI ZAGREB WINTER CUPA, U FINALU ŽENSKOG TURNIRA REPRIZA LANJSKOG FINALA

Završen je prvi dan spektakularne završnice devetog izdanja Zagreb Winter Cupa. Uz izravan prijenos na čak dvije televizije (Nova Sport i SPTV) saznali smo sve finaliste ovogodišnjeg turnira.

event 07.01.2023.
FOTO: Marin Sušić / Zagreb Winter Cup

U-17

Old School prva je ekipa koja je ušla u finale najmlađe kategorije na turniru, one do 17 godina. U polufinalnom susretu s vrlo visokih 8:1 nadjačali su protivničku momčad MNK Jaquard koja je bila nemoćna pored za golove raspoloženog Old Schoola. U utakmici se istakao Đurašić s tri te Nezirović i Ferina s po dva zgoditka, a većina golova postignuta je pred kraj utakmice kada je Jaquard preko golmana igrača pokušao smanjiti zaostatak, ali to se ispostavilo kobnim jer prazan protivnički gol bio je laka meta za uigrani Old School.

Vrlo neizvjesnu utakmicu vidjeli smo u drugom polufinalnom susretu U-17 kategorije između CB Soho-Samarijanaca i Pizza Factorya. Nakon uzbudljivih 30 minuta igre na semaforu je stajao rezultat od neodlučenih 3:3 pa se pristupilo udarcima s bijele točke. Spretniji i spretniji pokazali su se na kraju igrači Caffe Bara Soho-Samarijanac koje ćemo gledati u finalnom ogledu protiv Old Schoola.

FOTO: Marin Sušić

U-19

Prvi poznati finalisti turnira do 19 godina postali su momci iz Plan Prestigea koji su rezultatom 4:1 porazili ekipu MNK MC Plus. Već u drugoj minuti Plan Prestige pokazao je dominaciju i poveo preko Ivanuša, a u nastavku utakmice protivničkog vratara još je dva puta prevario Glasnović te jednom Bakšić. Jedini zgoditak za Mc Plus djelo je Lovrinovića.

”Utakmica je bila odlična. Odigrali smo kvalitetno i jako dobro. Bili su jako teški protivnici, ali uspjeli smo stići do finala i jako smo sretni zbog toga. Naravno da ciljamo na prvo mjesto, dat ćemo sve od sebe da to i ostvarimo”, izjavio je Ervin Šaban iz pobjedničke ekipe Plan Prestige.

Plan Prestigeu u finalu će se pridružiti momci iz Caffe bara Barca koji su s visokih 6:1 pobijedili ekipu Pudić prijevoz. Bila je to od početka jednosmjerna utakmica. Već u četvrtoj minuti Luka Gajski pogađa za vodstvo Barce. Neko vrijeme mreže su mirovale, a onda smo krajem prvog i u drugom poluvremenu vidjeli pravu golijadu u korist Barce. Jedini zgoditak za Pudić prijevoz zabio je Antić u 25. minuti i tako samo ublažio visoki poraz u polufinalu ovogodišnjeg turnira U-19 kategorije.

FOTO: Marin Sušić

U-21

Poliklinika Milojević prometnula se u prvog finalista U-21 turnira. U srazu s Bluemontom na kraju je slavila rezultatom 5:3, no dečki iz Poliklinike za ulazak u finale morali su se itekako pomučiti jer im je Bluemont pružao odličan otpor. Velike zasluge za pobjedu svakako idu Kiki Dragašu Selakoviću koji je postigao hat-trick, a po jedan gol nadodali su Cigler i Šoštarić. Hat-trick je s druge strane postigao i Patrik Ferat, no njegova tri zgoditka ipak nisu bila dovoljna za prolazak u finale.

Zanimljivo je bilo i u drugom polufinalu gdje se u reprizi lanjskog finala bjelovarski Šimetours sastao s prošlogodišnjim osvajačima U-21 turnira, sisačkim Sunprotectom. Vrlo čvrsta i borbena utakmica nije obilovala golovima, a jedini zgoditak na utakmici vidjeli smo u 27. minuti. Nakon igranja rukom u šestercu Sunprotecta tražena je video provjera od strane Šimetoursa, a suci su nakon kraćih konzultacija pokazali na 6m. Sigran za vodstvo Šimetoursa bio je Patrik Buzuk. Na kraju se ispostavilo da je upravo taj gol bio i presudan jer do kraja utakmice, uz odlične obrane s obje strane više nije bilo pogotka pa će se tako u finalu Poliklinici Milojević pridružiti dečki iz Šimetorusa.

FOTO: Marin Sušić

ŽENE – ČETVRTFINALA

Sjajnu utakmicu gledali smo u prvom ženskom četvrtfinalu između ŽNK Gorica i MNK Oktogon. Djevojke iz Oktogona iznenadile su protivnice već u prvim sekundama utakmica, no nije dugo trebalo da Gorica stigne do izjednačenja. Za 1:1 u 4. minuti zabija Anita Straka. U nastavku smo gledali pravu borbu na terenu, a golovi su padali s jedne i druge strane. Na kraju su pobjedu rezultatom 5:3 odnijele igračice Gorice koje su tako postale prve polufinalistice Zagreb Winter Cupa.

”Bila je teška utakmica, znale smo da su cure dobre, da su spremne, ali vjerovale smo u nas i vidimo se u polufinalu”, kratko je prokomentirala Dea Godinić, igračica ŽNK Gorica.

Stare rivalke, ŽMNK Alumnus i ŽMNK MC Plus Agram Poliklinika Milojević susrele su se u drugom četvrtfinalnom ogledu. Bio je to pravi El clasico hrvatskog ženskog futsala, po običaju teška i zahtjevna utakmica s mnogo odličnih prilika s obje strane. Prvo poluvrijeme završilo je bez zgoditaka, a prvi gol vidjeli smo u 28. minuti kada je iz šesterca zabila Ana Dujmović iz MC Plusa. Šestercu je prethodio prekršaj Valentine Stipančević nad Teom Šaban koji su suci Hasić i Mešić dosudili uz pomoć video supporta. MC Plus potvrdio je svoju pobjedu u posljednjoj minuti susreta zgoditkom Melani Mihić te tako postao drugi polufinalist ovogodišnjeg turnira.

U trećem četvrtfinalu ženskoga turnira susrele su braniteljice naslova iz ŽMNK Dinamo te djevojke iz omiškog ŽMNK Olmissum. Olmissumu je ovo bilo prvo sudjelovanje na turniru i za relativno novi ženski malonogometni klub veliko priznanje što su uz dvije pobjede i jedan poraz stigle do četvrtfinala. No ŽMNK Dinamo ipak je bio prejak i preiskusan protivnik. S visokih 6:0 nadjačao je djevojke iz Omiša.

”Htjela bih čestitati curama iz Omissuma koje su na turnir stigle skroz iz Omiša što je super stvar. Bila je fer i korektna utakmica, protivnice su se stvarno borile, ali drago mi je da smo s ovako visokim rezultatom pobijedile četvrtfinalnu utakmicu i da idemo dalje u polufinale. Ove godine je sjajna konkurencija na ženskom turniru, ali mi ćemo dati sve od sebe da uspijemo obraniti titulu”, izjavila je Marija Žagar iz pobjedničkog Dinama koja je u četvrtfinalnoj utakmici postigla dva pogotka.

FOTO: Marin Sušić

”Ovo nam je prva godina da nastupamo na Zagreb Winter Cupu, a ujedno i prvi službeno odigrani turnir u povijesti ženske selekcije Olmissuma. Povodom toga, želim se u ime našeg kluba zahvaliti organizatorima na odlično odrađenom poslu. Bez obzira na poraz od Dinama, kojima ovim putem želim čestitati na zasluženoj i fer pobjedi, svakako bih htjela čestitati i svojim curama. Ono što smo prikazale na terenu samo je bio dokaz da dobro i marljivo radimo i da smo na dobrom putu. U prvom redu htjela bih se zahvaliti našem predsjedniku Miji Milaviću koji je prepoznao i podržao osnivanje ŽMNK Olmissum. Također veliko hvala i gospođici Ani Sesar koja nam je desna ruka za sve što nam treba, a posebno se želim zahvaliti našem treneru Ivanu Rodiću koji je s nama od prvog dana i koji bezuvijetno poklanja svoje vrijeme i znanje da bi mi bile što što uspješnije. On vjeruje u nas i ovaj projekt i bez njega ništa ne bi bilo moguće. Treneru, ovaj uspjeh je i vaš! Nadamo se da se vidimo i sljedeće godine na Zagreb Winter Cupu”, rekla je Andrea Martić, kapetanica ŽMNK Olmissum.

U posljednjem četvrtfinalu ženskog turnira, slovenski KCG Team slavio je s 2:0 protiv igračica NK Sesvetski Kraljevec AGS. Golove za pobjedničku ekipu zabile su Ines Ermenc u 23. i Ines Krajnc u 30. minuti utakmice.

FOTO: Marin Sušić

ŽENE – POLUFINALA

U prvom polufinalu ženskog futsal turnira gledali smo jednosmjernu utakmicu između ŽMNK Dinamo i ŽNK Gorica. Nesretno je krenulo za Goričanke u osmoj minuti, kada Vidović skreće loptu u vlastitu mrežu za početno vodstvo Dinama. Minutu kasnije, Petarić povećava vodstvo Dinama, a do kraja utakmice raspoloženi Dinamo protivničku mrežu zatresao je sveukupno sedam puta te se tako još jedanput plasirao u finale Zagreb Winter Cupa. Nakon poraza od 7:0, Gorica će igrati utakmicu za treće mjesto.

Spektakularan dvoboj bio je drugo žensko polufinale između ŽMNK MC Plus Agram Poliklinika Milojević i lanjskih finalistica, djevojaka iz slovenskog KCG Teama. Poliklinika je povela u 11. minuti zgoditkom Jelene Matanić, a na 2:0 u 24. minuti povisuje Melani Mihić. Iako su bile u rezultatskom minusu od dva zgoditka, Slovenke do kraja utakmice nisu posustajale. Umjesto vratarke su uvele dodatnu igračicu u polje, a u heroja utakmice prometnula se Anja Ložar, koja najprije u 26. minuti smanjuje zaostatak na 2:1, a onda i u 33. zabija za poravnanje rezultata. Nakon boljeg raspucavanja šesteraca u finale se ponovno prometnula slovenska ekipa pa ćemo tako u ženskom finalu u nedjelju gledati reprizu prošlogodišnje finalne utakmice – one između ŽMNK Dinamo i KCG Teama. Bit će zanimljivo vidjeti hoće li Dinamo po drugi put u nizu osvojiti Zagreb Winter Cup ili će im Slovenke ovaj put uzvratiti za pretrpljeni poraz u prošlogodišnjem finalu.

FOTO: Marin Sušić

REZULTATI – 06. siječnja 2023.

U-17
POLUFINALE OLD SCHOOL – MNK JAQUARD 8:1 (Đurašić 3, Nezirović 2, Ferina 2, Perić ; Ljubej)
POLUFINALE CB SOHO-SAMARIJANAC – PIZZA FACTORY 3:3  (9:8) (Bulić, Mandić, Ropar ; Drmečić, Renić, Bandić)

U-19
POLUFINALE MNK MC PLUS – PLAN PRESTIGE 1:4 (Lovrinović; Glasnović 2, Ivanuš, Antolić)
POLUFINALE PUDIĆ PRIJEVOZ – CAFFE BAR BARCA 1:6 (Antić ; Gajski 2, Gregurić 2, K. Pavlinić, Tisanić)

U-21
POLUFINALE POLIKLINIKA MILOJEVIĆ – BLUEMONT 5:3 (Dragaš Selaković 3, Cigler, Šoštarić ; Ferat 3)POLUFINALE ŠIMETOURS – SUNPROTECT SISAK 1:0 (Buzuk)

ŽENSKI TURNIR
ČETVRTFINALE  ŽNK GORICA – MNK OKTOGON 5:3 (Kalašić 2, Straka, Štrokan, Van As, ; Ščukanec-Hopinski 2, Perši)
ČETVRTFINALE ŽMNK ALUMNUS – ŽMNK MC PLUS AGRAM POLIKLINIKA MILOJEVIĆ 0:2 (Dujmović, Mihić)
ČETVRTFINALE ŽMNK DINAMO – ŽMNK OLMISSUM 6:0 (Bartolović 2, Žagar 2, Petarić, Stanić)
ČETVRTFINALE KCG TEAM (SLO) – NK SESVETSKI KRALJEVEC AGS 2:0 (Ermenc, Krajnc)

POLUFINALE ŽENE ŽMNK DINAMO – ŽNK GORICA 7:0 (Kurkutović 3, Petarić, Žagar, Bračević, AG)
POLUFINALE KCG TEAM (SLO) -ŽMNK MC PLUS AGRAM POLIKLINIKA MILOJEVIĆ 2:2 (7:5) (Ložar 2 ; Matanić, Mihić)