POZNATI SVI POLUFINALISTI U MLAĐIM MUŠKIM KATEGORIJAMA, KREĆE ZAVRŠNI SPEKTAKL

U sportskoj dvorani Granešina odigrani su svi četvrtfinalni susreti U-19 turnira, a saznali smo i posljednja dva polufinalista U-21 kategorije.

event 06.01.2023.
FOTO: Marin Sušić / Zagreb Winter Cup

Momčad Pudić prijevoz bila je prva koja je u kategoriji do 19 godina izborila polufinale i imat će priliku igrati na velikoj završnici. U srazu s Grill Pizzeriom Mayana slavila je rezultatom 2:0. Bila je to borbena utakmica s nekoliko odličnih prilika s jedne i druge strane, a golove za Pudić postigli su Hrs u 5. i Djevelekaj u 14. minuti utakmice. Zanimljivo, oba strijelca dobila su žute kartone, a s protivničke strane pocrvenio je Antun Gucić.

U drugom četvrtfinalu turnira do 19 godina gledali smo dvoboj ekipa Sporti i MNK MC Plus. Utakmica je bila neizvjesna do samoga kraja. Sve do 23. minute na semaforu je stajao rezultat od 0:0, a onda se u posljednjoj minuti ukazao Luka Lovrinović te silovitim udarcem rasparao mrežu Sportija te odveo MC Plus ravno u polufinale.

”Pao nam je kamen sa srca. Iskreno, mislim da smo zaslužili proći, bili smo malo bolji i imali inicijativu kroz cijelu utakmicu. Protivnički igrači su se isto trudili, bilo je napeto i dokazalo se da je futsal nepredvidiva igra. Prošle godine smo dogurali do finala pa se nadam istome i ove godine. Konkurencija je jaka kao i svake godine, a turnir odličan. Sve pohvale za organizaciju”, kazao je jedini strijelac, Luka Lovrinović.

Treći polufinalist U-19 kategorije postala je ekipa Caffe Bar Barca. U ogledu s momčadi Vanzemljaki pokazali su dominaciju na terenu, slavili s 3:0 te se tako plasirali u samu završnicu. Strijelac prvog pogotka bio je Karlo Pavlinić, a još po jedan dodali su Gajski i Bogović.

FOTO: Marin Sušić

U posljednjem četvrtfinalnom susretu svjedočili smo izvanrednoj utakmici između Plan Prestigea i Studio Bana. Studio Ban poveo je već u drugoj minuti preko Balića, no to nije obeshrabrilo protivnike, nego im je, naprotiv, dalo dodatan motiv da ubace u višu brzinu. U nastavku utakmice Plan Prestige preko Šabana dolazi do izjednačenja, a za preokret je zaslužan Verić-Krasnić koji na sjajnu asistenciju prethodnog strijelca pogađa u nebranjeni dio mreže za konačnih 2:1 i veliko slavlje Plan Prestigea koji je ujedno posljednji polufinalist U-19 kategorije.

No, spektakularnih utakmica nije nedostajalo ni u najstarijoj muškoj kategoriji na turniru, onoj do 21 godine. Jedna takva zasigurno je bila četvrtfinale između bjelovarskog Šimetoursa i zagrebačkih haklera iz ekipe Bratići. Obje momčadi napadački su krenule u utakmicu, a Bratići su na početku imali nekoliko sjajnih prilika, od kojih valja izdvojiti jednu kada je igrač Šimetorusa ”iščupao” loptu s crte koja je prošla kroz noge vrataru Beljanu. Bio je to rijetki ”kiks” Beljana, koji je bio ”rešetan” loptama, ali vrhunskim obranama svoju mrežu zadržao je netaknutom sve do kraja utakmice. Bratići su na golu imali također sjajnog Bornu Kušlana koji ipak nije mogao izdržati napad bjelovarskih igrača. Coha je tresao mrežu dva puta, Škojo jednom, a kada su Bratići probali preko golmana igrača krajem utakmice, spomenuti vratar Beljan u 22. minuti, dalekometnim udarcem s gola na gol zabija za konačnih 4:0 i veliku pobjedu Šimetoursa.

”Došli smo oslabljeni, falio nam je jedan sidrun, ali potrudili smo se i stigli do pobjede. Protivnik je bio kvalitetan, pružili su nam dobar otpor tako da je bilo borbe. Lijepo je zabiti zgoditak kao golman. Prošle godine smo izgubili u finalu tako da nam je cilj ove godine napokon osvojiti Zagreb Winter Cup”, rekao je Nikola Beljan.

FOTO: Marin Sušić

”Ovo je bila prava ozbiljna utakmica. Moglo bi se reći – finale prije finala. Držali smo kontrolu u prvom poluvremenu sve dok nismo primili ta dva nesretna gola. Kasnije se bilo teško vratiti. Svaka čast njihovom golmanu jer se stvarno razbranio. Bio je njegov dan i jednostavno lopta nije htjela ući u gol. Ali to je tako u sportu”, rekao je Borna Kušlan vratar Bratića kojemu je ovo bilo posljednje izdanje turnira na kojem je mogao nastupati:

”Jako mi je žao što mi je ovo zadnji ”Winter”. Sjećam se kada sam prvi put nastupao na njemu. Igralo se u Lučkom po sustavu 5+1. Organizacija je uvijek bila vrhunska, televizijski prijenosi, live-streamovi, reportaže… A otkad se prošle godine uvela i futsal verzija VAR-a, to je neka nova razina. Svaka čast svima i puno sreće u budućnosti’, nadodao je Kušlan. 

Posljednji poznati polufinalist U-21 turnira postali su momci iz Bluemonta, koji su u četvrtfinalu porazili ekipu SD Đurmanec visokim rezultatom 7:3. U utakmici se istaknuo talentirani David Kovačić iz pobjedničke ekipe koji je, kao i u osmini finala, postigao hat-trick, dva gola nadodao je Hrs, a po jedan Kraverščan i Grkinić.

”Dobro smo otvorili utakmicu, napadački. Bila je teška utakmica, primili smo nekoliko golova, ali išli smo srcem, dali sve od sebe na terenu i na kraju uvjerljivo pobijedili. U završnicu idemo samouvjereno, nećemo se plašiti nikoga, to nas drži i ohrabruje. Zadovoljan sam s ovogodišnjim turnirom. Cijeloj organizaciji, kamermanima i svima koji rade na turniru dajem čistu desetku”, izjavio je Franko Tomljanović iz pobjedničke ekipe Bluemont.

Nakon Granešine, Zagreb Winter Cup seli u Sportsku dvoranu Trešnjevka na spektakularnu završnicu uz izravne prijenose svih utakmica na Nova Sportu koji se nalazi u sklopu Sport Klub platforme, dok će i Sportska televizija prenositi nekoliko odabranih utakmica.

Rezultati – 5. siječnja 2023. godine

U-19
ČETVRTFINALE PUDIĆ PRIJEVOZ – GRILL PIZZERIA MAYANA 2:0 (Hrs, Djevelekaj)
ČETVRTFINALE SPORTI – MNK MC PLUS 0:1 (Lovrinović)
ČETVRTFINALE CAFFE BAR BARCA – VANZEMLJAKI 3:0 (K. Pavlinić, Gajski, Bogović)
ČETVRTFINALE PLAN-PRESTIGE – STUDIO BAN 2:1 (Šaban, Verić – Krasnić ; Balić)

U-21
ČETVRTFINALE ŠIMETOURS –  BRATIĆI 4:0 (Coha 2, Škojo, Beljan)
ČETVRTFINALE SD ĐURMANEC – BLUEMONT 3:7 (D. Vincelj 2, L. Vincelj ; Kovačić 3, Hrs 2, Kravarščan, Grkinić)