SUNPROTECT I POLIKLINIKA MILOJEVIĆ PRVI POLUFINALISTI U-21 TURNIRA

Deveto izdanje Zagreb Winter Cupa približava se kraju. U Sportskoj dvorani OŠ Granešina na istoku grada saznali smo neke od polufinalista U-17 i U-21 kategorije te otkrili posljednje putnike u četvrtfinale turnira za igrače do 19 godina starosti.

event 05.01.2023.
FOTO: Marin Sušić / Zagreb Winter Cup

U prvom četvrtfinalu U-17 kategorije, gledali smo odličnu borbenu utakmicu između ekipa Pizza Factory i Korni Ing. Povela je Pizza Factory preko Jelekovića u smiraju prvog poluvremena, no Korni Ing sjajno otvara drugo poluvrijeme te s dva brza pogotka Vulelije, a onda i Trzuna u 14. i 16. minuti preokreće rezultat. Kada se već mislilo da će slaviti Korni Ing, u posljednjoj minuti ukazao se Karlo Bandić koji poravnava rezultat na 2:2 te utakmicu odvodi u raspucavanje šesteraca. Sretniji i spretniji pokazali su se na kraju igrači Pizza Factorya koji su tako osigurali ulaznicu za polufinale. Susret je bio obilježen i s dva crvena kartona. Pocrvenili su Jeleković i Parlov u 12. minuti, a žuti karton je u 22. minuti dobio Karlo Bandić.

Druga četvrtfinalna utakmica između momčadi Old Schoola i AP Smiljanec, otišla je na stranu Old Schoola koji su s visokih 5:0 na kraju slavili protiv zagorske ekipe. Đurašić je protivničku mrežu parao dva puta, a po jedan gol nadodali su Markov, Ferina i Perić. Old School tako je postao posljednji polufinalist U-17 kategorije koji će igrati na velikoj završnici u SD Trešnjevka.

”Moja ekipa je kao i uvijek kompletna, čvrsta, kao na našem igralištu. Idemo dalje po pehar, naravno da nam je cilj osvojiti turnir. Svi skupa igramo zajedno već deset godina, poznajemo se i mislim da nas to krasi. Dok pobjeđujemo, sjajno je, ali turnir je i općenito jako dobar i kvalitetan”, rekao je Vito Ferina iz momčadi Old School. 

FOTO: Marin Sušić

Odigrane su i preostale dvije utakmice osmine finala turnira do 19 godina, a prvi dvoboj bio je između SD Đurmanec i MNK MC Plus. Prvo poluvrijeme, iako uz puno sjajnih prilika, nije bilo plodonosno golovima tako da se u nastavak utakmice ušlo s početnih 0:0. Drugo poluvrijeme bolje su otvorili dečki iz MC Plusa. Mrežu je u 15. minuti načeo Jozipović, a pobjedu MC Plusa u 23. minuti potvrdio je Lovrinović.

U drugoj osmini finala U-19 kategorije sastala se momčad Preci Gradnja iz Plitvičkih Jezera te Caffe Bar Barca. Još jedina sjajna utakmica obilovala je prilikama s jedne i druge strane, a jedini pogodak na utakmici vidjeli smo u 17. minuti kada je Karlo Pavlinić prevario protivničkog vratara te tako Caffe Bar Barcu uveo u četvrtfinale.

FOTO: Marin Sušić

”Moram čestitati protivnicima, ali i svojim igračima na odličnoj utakmici. Utakmica je bila napeta do samoga kraja, bilo je prilika na obje strane. Šteta što nismo prošli dalje. Želim protivnicima svu sreću u nastavku. Svaka čast organizatorima što su na kraju uspjeli organizirati odličan turnir unatoč određenim poteškoćama. Dolazimo sigurno i sljedeće godine”, rekao je Karlo Bauman iz Preci Gradnje.

Na kraju izrazito neizvjestan dvoboj gledali smo u četvrtfinalu između Poliklinike Milojević i oslabljenog Pole Tradea. Iako su momci iz Poliklinike pogotkom Kike Dragaša Selakovića sjajno otvorili utakmicu već u drugoj minuti, Matić u 10. minuti poravnava rezutat. Poliklinika u nastavku dolazi do vodstva od 4:1, a kada se već mislilo da će to biti relativno laka pobjeda, Pole Trade je skupio snage te s dva zgoditka došao do 4:3. Ipak, do kraja susreta nisu stigli do izjednačenja i eventualnih šesteraca, pa je Poliklinika Milojević postala prvi poznati polufinalist U-21 kategorije.

FOTO: Marin Sušić

”Stvarno fantastična utakmica na kraju. Mi smo imali vodstvo 4:1, mislili smo da ćemo lagano, ali na kraju su dečki pokazali zube i došli su do 4:3 malo prije kraja. Drago mi je što dolazimo na završnicu. Bit će nam čast igrati u tako velikoj dvorani koja ima sjajnu povijest. Sama činjenica što ćemo biti u prijenosu na TV kanalima, to je isto jedna velika čast i privilegija. Očekujem od nas i od svih ostalih ekipa da daju sve od sebe i da ovaj turnir bude prikazan u najboljem mogućem svjetlu, kakav zapravo i jest”, rekao je Antonio Čičić iz Poliklinike Milojević.

Poliklinici Milojević u polufinalu U-21 kategorije pridružili su se branitelji naslova iz sisačkog Sunprotecta koji su preko šesteraca stigli do pobjede nad Dolce Vitom. Sunprotect je posljednjih godina česti sudionik završnice Zagreb Winter Cupa. Prije tri godine osvojili su drugo mjesto u U-19 kategoriji, a na prošlom izdanju podigli su najveći pehar. Bit će vrlo zanimljivo vidjeti hoće li ove godine uspjeti obraniti titulu i ponovno postati najbolja momčad na najjačem futsal turniru.

FOTO: Marin Sušić

Rezultati – 4. siječnja 2023.

U-17
ČETVRTFINALE: PIZZA FACTORY – KORNI ING 2:2 (7:5) (Jeleković, Bandić ; Vulelija, Trzun)
ČETVRTFINALE: OLD SCHOOL – AP SMILJANEC 5:0 (Đurašić 2, Markov, Ferina, Perić)

U-19
OSMINA FINALA: SD ĐURMANEC – MNK MC PLUS 0:2 (Jozipović, Lovrinović)
OSMINA FINALA: PRECI GRADNJA – CAFFE BAR BARCA 0:1 (K. Pavlinić)

U-21
ČETVRTFINALE: POLIKLINIKA MILOJEVIĆ – POLE TRADE 4:3 (Dragaš Selaković 2, Šoštarić, Jakovljević ; Matić 2, Barišić)
ČETVRTFINALE: DOLCE VITA – SUNPROTECT 1:1 (2:5) (Kovačić ; Radošević)