KREĆE VELIKA ZAVRŠNICA ZAGREB WINTER CUPA

Najpopularniji zimski futsal turnir bliži se svome kraju. Utakmice mladeži došle su do polufinalne faze, dok je ženski futsal turnir stigao do četvrtfinala.

event 05.01.2023.
FOTO: Marin Sušić

Deveto izdanje Zagreb Winter Cup sada seli u Sportsku dvoranu Trešnjevka gdje će se održati spektakularna završnica ovog natjecanja.

”Iznimno smo zadovoljni da smo ove godine završnicu Zagreb Winter Cupa preselili u Sportsku dvoranu Trešnjevka koja slovi za hram zagrebačkog malog nogometa, a i nalazi se u širem centru grada te je lako dostupna svim zainteresiranim posjetiteljima. Također, zahvaljujemo TV partnerima koji su prepoznali ovaj projekt te nam pružaju podršku i medijsku vidljivost koja daje dodatan vjetar u leđa svim sudionicima”, riječi su člana Organizacijskog odbora Zagreb Winter Cupa, Darija Klepe.

FOTO: Marin Sušić

Kao što je Klepo naveo, organizatori su i ove godine postigli dogovor o televizijskom prijenosu Zagreb Winter Cupa. U suradnji sa Sport Klubom prenosit će se čak 21 utakmica završnice ovog prestižnog turnira, dok će i Sportska televizija biti prisutna na turniru, a prenosit će četiri polufinalne i dvije finalne utakmice.

Prošlo izdanje turnira bilo je upamćeno po tome što se po prvi puta na hrvatskim parketima koristio Video support sustav po svim FIFA standardima, odnosno futsal verzija VAR-a, a iz Zagreb Winter Cupa najavljuju kako će ovoga tjedna na svim utakmicama završnice turnira u upotrebi biti videotehnologija.

FOTO: Marin Sušić

”Ponosni smo što smo uspjeli implementirati takvu vrstu tehnologije na našem turniru i što su suci i natjecatelji bili iznimno zadovoljni viđenim. Treba istaknuti kako niti jedno od futsal natjecanja pod okriljem HNS-a još uvijek ne koristi Video support sustav. Kako bi sudionicima omogućili što bolji doživljaj na turniru, videotehnologiju ove godine uvodimo od ranijih faza natjecanja nego što je to bio slučaj lani”, pojasnio je Vedran Prga, predsjednik Organizacijskog odbora turnira.

U sklopu završnice turnira odigrat će se i revijalna utakmica između reprezentacije turnira sastavljene od ponajboljih igrača iz mlađih muških kategorija i seniorskog sastava MNK Uspinjača – Gimka. Radi se o jednom od najuspješnijih hrvatskih futsal klubova za koji igraju bivši hrvatski reprezentativci Kristijan Grbeša i Mislav Banek.

Pozivamo sve ljubitelje futsala da dođu podržati ovaj malonogometni spektakl u što većem broju. Cijena dnevne ulaznice iznosit će 5€ (37,67 HRK). Napominjemo, kako će završnica ZWC-a ponuditi iznimno bogati program, uz pratnju DJ-a, te bogatu nagradnu tombolu za posjetitelje.