PUDIĆ PRIJEVOZ BOLJI OD AMK SESVETA U LJEPOTICI DANA

Zagreb Winter Cup preselio se na istok grada. Kao što je poznato od 3. do 5. siječnja sve utakmice se igraju u SD OŠ Granešina, a u svim kategorijama na rasporedu bile utakmice eliminacijske faze natjecanja.

event 04.01.2023.
FOTO: Marin Sušić / Zagreb Winter Cup

Ženski futsal turnir ponudio je dvije utakmice playoffa drugoplasiranih iz kojeg su pobjednice ostvarile plasman u četvrtfinale. U prvom susretu susrele su se slovenske predstavnice iz FK Novo Mesto i ŽMNK Olmissum iz Omiša. U vrlo neizvjesnoj i izjednačenoj utakmici slavile su Omišanke s 1:0 golom Tine Baturine.

”Presretne smo ostvarenim rezultatom. Krenule smo trenirati prije godinu dana, prije čega neke cure uopće nisu igrale nogomet, tako da smo prezadovoljne. Svaka čast i curama iz Slovenije na dobroj borbi. Ovaj turnir je sjajan za razvoj ženskog futsala i drago mi je što smo dio ovogodišnjeg Zagreb Winter Cupa”, rekla je Ema Jurešić iz ŽMNK Olmissum.

FOTO: Marin Sušić

Drugi susret ženskog futsal turnira ponudio je jednosmjernu utakmicu. NK Sesvetski Kraljevec AGS s visokih 7:0 svladao je Keraterm Centroplinomont te je u četvrtfinalu osigurao dvoboj sa lanjskim finalisticama, slovenskim KCG Teamom.

”Utakmica je bila super. Protivnice su pružile odličan otpor, ali smo mi bile bolje. Mi smo inače sve velikonogometašice, ali očito nam ide i u futsalu. Velika je konkurencija ove godine, ali mi ćemo dati se od sebe da što bolje prođemo”, rekla je Nika Perica iz pobjedničke ekipe NK Sesvetski Kraljevec AGS.

FOTO: Marin Sušić

U-17 turnir stigao je već do četvrtfinalne faze natjecanja, a prve dvije momčadi koje su osigurale veliku završnicu u SD Trešnjevka su MNK Jaquard i CB Soho. Dečki iz Jaquarda su svladali Goli Vrh – MM Beton s 1:0, dok je CB Soho bio bolji od CB Sporta nakon raspucavanja šesteraca.

”Utakmica je bila jako teška, čvrsta. Protivnik je bio odličan. Moja ekipa je na penalima bila sigurna, staložena i smirena. Jako sam ponosan na cjelokupnu momčad. Ovaj turnir igramo već par godina i jako sam zadovoljan s ovogodišnjim izdanjem. Cilj je naravno podići najveći pehar, nadam se da će nam se to i ostvariti”, izjavio je Paolo Bulić iz ekipe CB SOHO.

FOTO: Marin Sušić

Četvrtfinale u kategoriji za igrače do 19 godina starosti osigurale su momčadi Sporti, Studio Ban, Vanzemljaki, Grill Pizzeria Mayana, Pudić prijevoz te Plan Prestige.

”Protivnička ekipa bila je kvalitetna, ali bili smo bolji od njih i nadam se da ćemo stići dosta daleko. U našoj kategoriji je ove godine dosta dobra konkurencija, neki od igrača igraju u futsal reprezentaciji, tako da će biti dosta zanimljivo na samoj završnici turnira”, kazao je Lovro Hlupić iz momčadi Plan Prestige.

FOTO: Marin Sušić

Vrhunsku predstavu gledali smo u utakmici između Pudić prijevoza i lanjskih osvajača U-17 turnira AMK Sesvete Tolj automobila. S 1:0 slavio je Pudić prijevoz, a gol odluke postigao je Filip Hrs u 2. minuti susreta.

”Došli smo na turnir s namjerom da odemo dalje od osmine finale. Ekipa nam se sastoji od futsal igrača, ali u nogometu ne mora značiti da favoriti uvijek pobjeđuju. Oni su zabili taj po nas nesretan zgoditak, a mi smo se teškom mukom borili do kraja, ali danas nije išlo. Što se tiče turnira, organizacija je odlična, kao i dvorane. Vraćamo se i sljedeće godine”, rekao je Petar Klišanin, voditelj AMK Sesvete Tolj Automobili.

FOTO: Marin Sušić

REZULTATI – 03. SIJEČNJA 2023.

ŽENSKI TURNIR
PLAYOFF DRUGOPLASIRANIH ZA ČETVRTFINALE (ŽENE) FK NOVO MESTO (SLO) – ŽMNK OLMISSUM 0:1 (Baturina)
PLAYOFF DRUGOPLASIRANIH ZA ČETVRTFINALE (ŽENE) NK SESVETSKI KRALJEVEC AGS – KERATERM CENTROPLINOMONT 7:0 (Perica 2, Andrijanić 2, Filipović 2, Tutić)

U-17
ČETVRTFINALE MNK GOLI VRH – MM BETON – MNK JAQUARD 0:1 (J. Kapuđija)
ČETVRTFINALE CAFFE BAR SPORT – CB SOHO 6:7 (2:2) (Ivančić, Antolković ; Ropar, Mandić)

U-19
OSMINA FINALA FUCA – SPORTI 0:1 (Plehan)
OSMINA FINALA STUDIO BAN – SPORTIVO 6:5 (2:2) (Mikan, Ćosić ; Seletković, Ostojić)
OSMINA FINALA K-F AUTODIJELOVI – VANZEMLJAKI 12:13 (2:2) (Marić, Ciglenečki ; Kulašević, Pavlić)
OSMINA FINALA MNK GOLI VRH – MM BETON – GRILL PIZZERIA MAYANA 1:5 (Ivanković; Kruezi 2, Gucić 2, Jerakić)
OSMINA FINALA PLAN PRESTIGE – CB KOD TONIJA 2:0 (Ivanuš 2)
OSMINA FINALA PUDIĆ PRIJEVOZ – AMK SESVETE TOLJ AUTOMOBILI 1:0 (Hrs)

U-21
OSMINA FINALA BRATIĆI – MC PLUS 3:0 (Vukelić, Kozina, Pavlović)