VELIKI DERBI LANJSKIH OSVAJAČA, ZAVRŠENA GRUPNA FAZA ŽENSKOG TURNIRA

Nova godina na Zagreb Winter Cupu započela je sjajnim utakmicama u SD Trešnjevka, u kojoj će se igrati i velika završnica turnira 6. i 8. siječnja.

event 03.01.2023.
FOTO: Marin Sušić / Zagreb Winter Cup

ŽENSKI FUTSAL TURNIR

U prvoj utakmici dana na ženskom turniru, slovenska ekipa KCG Team, inače drugoplasirana s lanjskog Zagreb Winter Cupa, s visokih 8:0 nadjačala je Graničar Stars. Istaknule su se Ermenc i Jesenovec s po dva zgoditka, a jedan su još nadodale Novak, Ložar, Kos i Adamič.

Graničar Stars nije stigao do pobjede ni u drugoj utakmici protiv Keraterm Centroplinomonta. Iako je to bila igrački izjednačena utakmica, pitanje pobjednika riješila je Lara Bosak u 21. minuti utakmice te tako priskrbila prve bodove za Keraterm Centroplinomont, dok je Graničar ovim porazom napustio ovogodišnje izdanje Zagreb Winter Cupa.

FOTO: Marin Sušić

I druga utakmica KCG Teama bila je uspješna po Slovenke. U dvoboju s Keraterm Centroplinomontom još jednom smo svjedočili golijadi, a na semaforu je na kraju stajao rezultat od 5:0. Hat-trick je postigla Jesenovec, a još dva gola djelo su Adamič. Slovenke su s dvije pobjede osigurale četvrtfinale, a ne skrivaju da im je cilj osvajanje turnira koji im je prošle godine izmakao za dlaku:

”Danas smo napravile ono po što smo došle. Prvi cilj je ostvaren. Zasluženo smo pobijedile u obje utakmice i veselimo se nastavku turnira. Nadamo se da ćemo i ove godine stići u finale i da ćemo ovoga puta podići najveći pehar”, izjavila je Sergeja Kos iz KCG Teama.

Djevojke iz omiškog ŽMNK Olmissum upisale su prvu pobjedu na turniru te s 3:1 bile bolje od MNK Oktogon. U svojoj drugoj utakmici, zanimljivo, istim su rezultatom bile poražene, a bolje od njih bile su igračice MNK Reduta Futsal. Iako su slavile s 3:1, djevojke iz Redute zbog gol razlike ipak neće nastaviti natjecanje. Naime samo ih je jedan zgoditak dijelio do doigravanja drugoplasiranih ekipa, a treba naglasiti kako su u posljednjim sekundama imale veliku šansu kada su promašile prazan protivnički gol. Igračice MNK Oktogona zbog pobjede nad Redutom u prvom kolu rezultatom 4:1 prošle su skupinu kao prvoplasirane, dok će se Olmissum u playoffu drugoplasiranih ekipa boriti protiv slovenskog Novog Mesta.

FOTO: Marin Sušić

”Mislim da smo jako napredovale od svojih zadnjih utakmica. Prvu utakmicu smo dobile i jako sam ponosna na svoju ekipu. Drugu smo izgubile, ali to nam nije spustilo raspoloženje, naprotiv, u daljnje natjecanje idemo još jače. Čast nam je nastupati na ovako velikom turniru. Nadam se da ćemo postići dobar uspjeh sada, ali  i na sljedećim izdanjima idućih godina”, rekla je Dora Grubišić iz omiškog ŽMNK Olmissum. ”Nažalost falio nam je taj jedan gol za prolazak dalje, žao nam je što ne nastavljamo natjecanje.  Ženske ekipe su puno bolje nego prošle godine, organizacija je vrhunska kao i uvijek i ovo nam je najdraži futsal turnir koji igramo. Vraćamo se zasigurno i sljedeće godine”, izjavila je Maja Ivković, igračica MNK Reduta Futsal – Pedisan.

FOTO: Zagreb Winter Cup

U-21

Vrlo napeti dvoboj vidjeli smo u osmini finala U-21 kategorije između ekipa Bluemont i Vnago. Momci iz Bluemonta poveli su preko Kovačića u šestoj minuti susreta. Mreža se nije tresla sve do 17. minute, kada Vnago preko Palića dolaze do izjednačenja, a onda svega dvije minute kasnije i preokreću utakmicu. Ipak, Bluemont nije dugo čekao na ponovno izjednačenje. Raspoloženi Kovačić u 20. minuti po drugi put vara protivničkog vratara za rezultat 2:2, a točku na i u posljednjim sekundama stavio je upravo Kovačić koji je uz nekoliko ”odbijanaca” uspio ugurati loptu u mrežu te je tako sa hat-trickom odveo Bluemont u četvrtfinalnu fazu natjecanja.

”Jako čvrsta i napeta utakmica. Cijelo vrijeme smo stajali u obrani, nismo imali toliko loptu u nogama, ali uspjeli smo se obraniti i zabiti tri zgoditka. Ove godine je jača konkurencija nego prijašnjih izdanja i stvarno nam je užitak igrati na ovom turniru. Inače smo u momčadi svi prijatelji. Neki igraju veliki nogomet u Dinamu ili Lokomotivi, ali većina nas je ekipa sa ”školskog”. Drago nam je što smo prošli dalje, želja nam je naravno osvojiti ovogodišnji Zagreb Winter Cup”, rekao je igrač utakmice David Kovačić.

FOTO: Marin Sušić

Derbi dana bila je osmina finala U-21 kategorije u kojoj su se sastali lanjski osvajači U-21 turnira – sisačka ekipa Sunprotect te prošlogodišnji osvajači kategorije do 19 godina, Boemi iz Novog Zagreba. Bila je to izrazito borbena utakmica s nekoliko preokreta, promašenim kaznenim udarcem Svena Jovanovića za Boeme i crvenim kartonom za vratara Boema Dominika Banića. Na kraju su sa 4:2 slavili dečki iz Siska.

”Dojmovi su odlični. Prije svega, čestitke ekipe Boemi. Utakmica je bila sjajna. Nismo najbolje ušli u nju, ali vratilo nam se na kraju. Znali smo da možemo pobijediti. Lani smo osvojili turnir i vraćamo se s istim ciljem i ove godine”, kazao je Vanja Blagojević iz Sunprotecta, inače najbolji vratar s prošlogodišnjeg Zagreb Winter Cupakoji se tijekom utakmice ozljedio te je upitno da li će braniti u nastavku turnira.

FOTO: Marin Sušić

U još jednoj osmini finala U-21 kategorije, onoj između Galebova i Pole Tradea, također smo gledali sjajnu utakmicu, a kvalitetnijom se na kraju pokazala momčad Pole Tradea. Četvrtfinale su izborili zahvaljujući pogotcima Ante Matića u petoj i Maria Kruezia u 12. minuti.

REZULTATI: 02. siječnja 2023.

ŽENSKI TURNIR:
GRANIČAR STARS – KCG TEAM (SLO) 0:8 (Ermenc 2, Jesenovec 2, Novak, Ložar, Kos, Adamič)
KERATERM CENTROPLINOMONT – GRANIČAR STARS 1:0 (Bosak)
KCG TEAM (SLO)
– KERATERM CENTROPLINOMONT 5:0 (Jesenovec 3, Adamič 2)
ŽMNK OLMISSUM
– MNK OKTOGON 3:1 (Martić, Balić, Jurešić ; Vizinger)
MNK “REDUTA FUTSAL” – PEDISAN
– ŽMNK OLMISSUM 3:1 (Benković, Franulić, Lucić ; Jurešić)

U-21 TURNIR
(OSMINA FINALA) BLUEMONT – VNAGO 3:2 (Kovačić 3 ; Palić, Bogdanović)
(OSMINA FINALA) SUNPROTECT – BOEMI 4:2 (Šaranić 2, Đurić, Prpić ; Lipovac, Jovanović)
(OSMINA FINALA) GALEBOVI – POLE TRADE 0:2 (Matić, Kruezi)