ZAVRŠIO POSLJEDNJI NATJECATELJSKI DAN U 2022. GODINI

2022. godina je na izmaku, a u posljednjem natjecateljskom danu u ovoj godini odigrano je sveukupno osam utakmica grupne faze i to u dvije kategorije (U-19 i U-21).

event 30.12.2022.
FOTO: Marin Sušić / Zagreb Winter Cup

U kategoriji do 19 godina, MNK Goli Vrh – MM Beton slavio je u oba susreta te se tako plasirao u daljnju fazu natjecanja. Prvo je s 4:2 bio bolji od momčadi CB kod Tonija, a zatim je s minimalnih 1:0 pobijedio Pizzu Factory Peliks . Jedini strijelac u drugoj utakmici bio je Patrik Turković.

”Obje su protivničke ekipe bile solidne, ali na kraju smo svojom dobrom igrom riješili utakmice i došli do pobjede. Bili smo i prošle godine na ovom turniru i osvojili smo treće mjesto. Nadamo se da ćemo i sada stići do završnice, a možda ovog puta i do samog finala. Turnir je odličan i jako mi je drago što se ipak održava ove godine”, rekao je Mateo Ivanković iz ekipe MNK Goli Vrh – MM Beton.

FOTO: Marin Sušić

U drugom dvoboju dana, dečki iz Plan Prestigea dominirali su na terenu te s visokih 7:3 svladali Šmekere. U utakmici se istaknuo Ervin Šaban s hat-trickom, dva gola djelo su Antolića, a po jedan su nadodali Verić Krasnić i Papić Maslać.

Iako se momčad CB kod Tonija nije proslavila u utakmici s Golim Vrhom, u drugom susretu s s minimalnih 1:0 uspjeli su savladati Pizzu Factory Peliks, koja se tako s dva poraza oprostila od ovogodišnjeg natjecanja.

Nešto neizvjesnije utakmice gledali smo u U-21 kategoriji. Pole trade je s tijesnih 3:2 uspio stići do pobjede nad Smogovcima. Bio je to sjajan susret pun preokreta, a na kraju se istaknuo Tićak iz pobjedničke ekipe, i to s dva zgoditka. Istim rezultatom Doce Vita je svladala Bratiće, u čijim su redovima mahom igrači velikog nogometa. Dolce Viti bila je to prva utakmica na ovogodišnjem Zagreb Winter Cupu, a spretnijim su se pokazali i u svojem drugom dvoboju sa Squareom gdje su slavili rezultatom 7:3 te su tako s dvije pobjede prošli u daljnje natjecanje. U oba dvoboja u igrača utakmice prometnuo se raspoloženi Kovačić koji je protivničku mrežu zatresao najprije dva, a onda i tri puta.

”Ovo nam je prva godina na ovom turniru. Prva utakmica bila je puno teža s vrlo jakim protivnikom. Dva puta smo gubili, ali smo se uvijek uspješno vraćali i na krilima Filipa Kovačića pobijedili utakmicu. Za sada mi se turnir sviđa i nadam se što boljem plasmanu u nastavku natjecanja”, izjavio je Luka Šavorić iz momčadi Dolce Vita.

31. prosinca i 1. siječnja Zagreb Winter Cup se neće igrati, a s natjecanjem nastavljamo 2. siječnja 2023. godine u SD Trešnjevka. Raspored možete pogledati OVDJE.

Organizatori Zagreb Winter Cupa žele svim sudionicima i pratiteljima turnira sretnu Novu Godinu i puno sreće u nastavku turnira.

FOTO: Marin Sušić

REZULTATI 30.12.2022.

U-19
MNK GOLI VRH – MM BETON – CB KOD TONIJA 4:2 (Turković, Ivanković, Matulin, Grdiša ; Šoštar, Ružak)
ŠMEKERI – PLAN PRESTIGE 3:7  (Smilaj, Mihočinec, Leščić  ; Šaban 3,  Antolić 2, Verić Krasnić, Papić Maslać)
CB KOD TONIJA – PIZZA FACTORY PELIKS 1:0 (Šoštar)
PIZZA FACTORY PELIKS – MNK GOLI VRH – MM BETON 0:1 (Turković)

U-21
SMOGOVCI – POLE TRADE 2:3 (Supančić, Gajski ; Tićak 2, Kruezi)
DOLCE VITA – BRATIĆI 3:2 (Kovačić 2, Ocvirek ; Režek, Raužan)
MNK GORBI – POLIKLINIKA MILOJEVIĆ 0:3
SQUARE – DOLCE VITA 3:7 (Bakarić 2, Kereša, ; Kovačić 3, Bakek 2, Šavorić 2)