GORICA I SESVETSKI KRALJEVEC BOLJI OD TIGRICA, POZNATI SVI ČETVRTFINALISTI KATEGORIJE U-17

Šesti natjecateljski dan na Zagreb Winter Cupu ponudio je rasplet u skupini ”E” Ženskog futsal turnira, a odigrane su i utakmice osmine finala U-17 turnira.

event 30.12.2022.
FOTO: Marin Sušić / Zagreb Winter Cup

Nakon što je 28. prosinca ŽNK Gorica svladala Sesvetski Kraljevec AGS sa 3:2, u skupini ”E” ženskog turnira preostale su još dvije utakmice, a upravo navedene ekipe morale su ponovno na teren protiv Tigrica, ekipe koju čini futsal ekipa studentica FKIT-a.

U prvoj utakmici ŽNK Gorica suvereno je svladala Tigrice s 5:0, a posebno se istaknula Anita Straka s dva pogotka. Radi se o igračici koja je više puta igrala u završnici Zagreb Winter Cupa, ali tada u dresu ŽMNK MC Plusa.

FOTO: Marin Sušić

Bilo je jasno da će susret Tigrica i Sesvetskog Kraljevca odlučiti o putniku u eliminacijsku fazu natjecanja. Iako se očekivala neizvjesna utakmica, Lotta Rendulić je bila iznimno inspirirana te je s dva pogotka i nekoliko vrhunskih poteza vodila svoju ekipu do pobjede 4:0.

Nakon utakmice trenerica Sesvetskog Kraljevca AGS, Ivana Car, osvrnula se na utakmicu i organizaciju turnira:
”Prije svega čestitke protivnicama na pruženom otporu. Dojmovi su odlični s obzirom da su naše cure inače velikonogometašice i nismo navikle na parket. Mi smo novoosnovani klub. natječemo se u Drugoj HNL za žene i svaka nova utakmica za nas je dobitak. Idemo sada dalje utakmicu po utakmicu, nećemo si postavljati visoke ciljeve, ali pokušat ćemo biti ugodno iznenađenje turnira. Zahvaljujem se organizatorima na trudu oko ovog odličnog turnira, pristup prema svim ekipama je super, veliki je broj klubova, odlična konkurencija i samo tako dalje”.

FOTO: Marin Sušić

U sklopu U-17 turnira odigrane su dvije utakmice osmine finala. AP Smiljanec bio je bolji od Fenix Eventsa rezultatom 2:0. Susret je odlučen u posljednje dvije minute kada su pogotke za sastav iz Krapine postigli Tin Švaljek i Niko Leško.

CB Soho je također pronašao put do četvrtfinala. Svladali su MNK Dominik Savio s uvjerljivih 8:2.

REZULTATI
FENIX EVENTS – AP SMILJANEC (U-17) 0:2
TIGRICE – ŽNK GORICA (ŽENE) 0:5
MNK DOMINIK SAVIO – CB SOHO (U-17) 2:8
NK SESVETSKI KRALJEVEC AGS – TIGRICE (ŽENE)