TREĆI DAN PONUDIO ODLIČNE DVOBOJE, BRANITELJI NASLOVA NASTAVLJAJU NATJECANJE

Nakon što smo svi skupa malo predahnuli od turnira i uživali u božićnom duhu, na blagdan Sv. Stjepana krenuli smo s vrlo gustim rasporedom.

event 27.12.2022.
FOTO: Marin Sušić

Treći natjecateljski dan Zagreb Winter Cupa igrao se u dvije dvorane, Boćarskom domu i Nogometnom centru Šalata na Zagrebačkom velesajmu, a opet smo svjedočili mnogim sjajnim utakmicama kakvih se ne bi posramila ni sama završnica turnira.

Na Zagreb Winter Cup su se s veseljem vratili prošlogodišnji osvajači. Sisačka ekipa Sunprotect, najbolji na prošlogodišnjem U-21 turniru, u grupnoj fazi odigrali su finala vrijednu utakmicu protiv momčadi Vnago koja je završila neodlučenim rezultatom 4:4. U drugom susretu protiv Velikogoričke momčadi MB77 pokazali su da su s razlogom prošle godine stigli do najvišeg postolja te su pobjedom od 4:0 prošli u daljnju fazu natjecanja.

FOTO: Marin Sušić

”Prva utakmica je bila dosta čvrsta, protivnici su zabili svoje prilike i mi smo zabili svoje. U drugu utakmicu smo ušli ozbiljnije jer je ulog bio prolazak dalje. To smo na kraju ostvarili i jako smo sretni zbog toga. Iako osobno nisam prošle godine sudjelovao na turniru, nadam se da ću moja ekipa i ove godine stići do samoga finala i ponovno podignuti najveći pehar”, izjavio je Ivan Šaranić iz sisačkog Sunprotecta.

I dečki iz Boema, najbolji na prošlogodišnjem U-19 turniru, ove godine vratili su se na ”Winter”, ali ovoga puta u U-21 kategoriji. Boemi se već neko vrijeme preko društvenih mreža ”nabrijavaju” na ovaj turnir te ih je bilo zanimljivo pratiti i ove godine. Uz standardnu ekipu od prošle godine, doveli su u svoje redove nekoliko novih igrača, poput Matije Lujića, Mišela Sakača i Patrika Prše. Iako ih u prvoj utakmici sreća nije pomazila, u drugoj su slavili protiv Bluemonta te su se tako plasirali u daljnju fazu natjecanja.

”Druga utakmica nam je bila biti ili ne biti, ali u svakom takvom susretu se pokažemo kao najjači i ginemo jedan za drugog. U prvoj utakmici naš golman je dobio crveni karton pa je u sljedećem okršaju na gol stao Dominik Banić. Moram ga pohvaliti jer je imao vrhunske reflekse. Jednom nogom nas je on pogurao dalje, a drugom nas je pogurao Jovanović sa svojim pogotcima. Za kraj imam jednu rečenicu od prošle godine: Spremite nam kantu, Boemi su opet u gradu”, samouvjereno je rekao Tomislav Novak.

FOTO: Marin Sušić

Iznenađenje dana bila je momčad Preci gradnje iz Plitvičkih jezera koja je na U-19 turnir stigla bez zamjene. U prvom susretu protiv SC Flegara, vrlo jake ekipe koja je bila finalist prošlogodišnjeg turnira, na semaforu je stajalo 0:0 do samoga kraja utakmice, a onda se ukazao Jakov Caganić i sekundu prije isteka vremena zabio za veliku pobjedu Preci gradnje. U drugoj utakmici, protiv također vrlo dobre momčadi MC Plusa, dečki iz Plitvičkih jezera stigli su i do druge pobjede u danu te tako još jednom dokazali da su pravo iznenađenje turnira.

”Bilo je teško budući da nismo imali niti jednog igrača za rotaciju, ali smo dali sve od sebe i to nas je na kraju nagradilo. Prvi protivnik nam je bila ekipa koja je prošle godine bila u finalu tako da smo znali da će biti teško. I drugi protivnik nije bio nimalo lagan, ali drago mi je da smo prošli dalje. Ovo mi je prva godina na ovom turniru i stvarno mi se sve sviđa”, kazao je Jakov Caganić iz Preci gradnje.

FOTO: Marin Sušić

Danas je započelo natjecanje i na ženskom futsal turniru, a u skupini ”C” daljnju fazu natjecanja osigurale su djevojke iz ŽMNK Alumnus te slovensko FK Novo Mesto, dok se od natjecanja oprostio ŠNK Frankopan Galdovo.

Ljepoticu dana odigrali su ŽNK Gorica i NK Sesvetski Kraljevec AGS. U vrlo napetoj utakmici slavila je ekipa Gorice s tijesnih 3:2.

REZULTATI, 26. prosinca 2022.
PELIKS – MNK GOLI VRH – MM BETON (U-17) 1:4
FUCA – SQUEAKY (U-19) 2:1
MC PLUS – CB IPPON (U-21) 2:1
MNK GOLI VRH – MM BETON – MNK DOMINIK SAVIO (U-17) 3:2
VANZEMLJAKI – FUCA (U-19) 2:6
AMK SESVETE TOLJ AUTOMOBILI – JURATV (U-19) 6:3
ŠIMETOURS – MC PLUS (U-21) 4:0
ŠNK FRANKOPAN GALDOVO – FK NOVO MESTO (SLO) (žene) 1:4
CB IPPON – ŠIMETOURS (U-21) 2:3
ŽMNK ALUMNUS – ŠNK FRANKOPAN GALDOVO (žene) 9:0
ŽNK GORICA – NK SESVETSKI KRALJEVEC AGS (žene) 3:2
FK NOVO MESTO (SLO) – ŽMNK ALUMNUS (žene) 0:3
AP SMILJANEC – PEP TEAM (U-17) 1:0
CAFFE BAR BARCA – AUTO-ANTONIO (U-19) 5:0
VNAGO – MB77 (U-21) 1:1
CAFFE BAR SPORT – AP SMILJANEC (U-17) 3:0
AUTO-ANTONIO – SPORTSKO DRUŠTVO ĐURMANEC (U-19) 1:5
PRECI GRADNJA – SC FLEGAR (U-19) 1:0
SPORTSKO DRUŠTVO ĐURMANEC – CAFFE BAR BARCA (U-19) 4:1
SUNPROTECT – VNAGO (U-21) 4:4
MNK MC PLUS – PRECI GRADNJA (U-19) 2:3
MB77 – SUNPROTECT (U-21) 0:4
BOEMI – APARTMANI ŽAFRAN (U-21) 1:3
SPORTIVO – MLADI TRNJANI (U-19) 4:3
BLUEMONT – BOEMI (U-21) 1:3
PUDIĆ PRIJEVOZ – SPORTIVO (U-19) 1:1
APARTMANI ŽAFRAN – BLUEMONT (U-21) 2:5
MLADI TRNJANI – PUDIĆ PRIJEVOZ (U-19) 2:7