DOMINACIJA OLD SCHOOLA, MC PLUS TIJESNO SLAVIO PROTIV SC FLEGARA

I drugog dana turnira svjedočili smo odličnim utakmica U-17 kategorije. Iako rezultatski nisu bile toliko neizvjesne kao one prvoga dana, dokazale su da se u najmlađoj muškoj kategoriji na turniru skriva itekako mnogo talenata.

event 23.12.2022.
FOTO: Marin Sušić / Zagreb Winter Cup

Dokaz tome je ekipa Old School koja je pobijedila u obje utakmice. Prvo je protiv CB Soho slavila s visokih 6:0, a trostruki strijelac bio je raspoloženi Lovro Nezirović, dok su po jedan zgoditak nadodali Perić, Đurašić i Ferina. Druga utakmica, ona protiv momčadi Jelkovec bila je nešto neizvjesnija, ali Old School je i ovdje pokazao dominaciju te preko tri gola Ferine te po dva zgoditka Đurašića i Nezirovića stigao do druge pobjede u danu. Iako su od Jelkovca primili tri zgoditka (Radešić 2, Janušić), konačni rezultat od 7:3 odveo ih je u daljnju fazu natjecanja.

”Utakmice su bile čvrste, a nakon nekog vremena kad smo probili protivnika, bilo je lakše igrati. Nismo se opustili i uspješno smo završili obje utakmice. Jako nam je drago što smo se plasirali dalje. Iako nam je ovo prva godina na Zagreb Winter Cupu, nadamo se što boljem plasmanu jer je turnir zaista odličan”, rekao je talentirani Lovro Nezirović iz ekipe Old School.

FOTO: Marin Sušić

Odličnu igru pokazala je i ekipa Caffe Bar Sport koja je rezultatom 4:0 slavila nad Pep Teamom. Dvostruki strijelac bio je Ante Utrobičić, a po jedan zgoditak nadodali su Kardum u šestoj i Dinko Utrobičić u 22. minuti utakmice.

Posljednju utakmicu U-17 kategorije drugoga dana turnira odigrale su ekipe Peliks i MNK Dominik Savio. Momci iz Dominik Savia pokazali su nadmoć na terenu i s dva pogotka pobijedili u srazu s Peliksom, a strijelci u ovoj utakmici bili su Matić i Ćosić.

”Turnir je i ove godine na visokoj razini. Mislim da smo pokazali hrabrost, karakter i prave vrijednosti nogometa i čestitam svojoj ekipi na pobjedi. Nadam se da ćemo tako nastaviti i dalje i očekujemo da ćemo osvojiti ovogodišnji Zagreb Winter Cup”, kazao je Matej Ćosić iz pobjedničke ekipe MNK Dominik Savio.

FOTO: Marin Sušić

U jedinoj utakmici U-19 kategorije drugoga dana, vidjeli smo dvoboj dviju vrlo jakih ekipa MNK MC Plus i SC Flegar. Momčadi su to koje su u prethodnom izdanju turnira stigle do same završnice, a ovdje su se susreli već u grupnoj fazi natjecanja. Bila je to najnapetija utakmica dana. MC Plus je preko Ivana Bakšića poveo već u prvoj minuti i tako iznenadio protivničku momčad, a na 2:0 u 12. minuti povisio je Rafael Stepinac. Početkom drugog poluvremena SC Flegar se vraća u igru pogotkom Noe Ribarića, ali do kraja susreta nisu stigli do izjednačenja iako su imali nekoliko vrlo izglednih prilika te je utakmica tako završila 2:1 za MC Plus.

”Sretni smo zbog pobjede. Čestitam svim igračima na utakmici te se nadam da ćemo tako nastaviti i dalje i doći do same završnice turnira kao i prošle godine. Za kraj svima želim ugodne blagdane”, izjavio  je Ivan Bakšić iz pobjedničkog MC Plusa.

FOTO: Marin Sušić

Na Badnjak i Božić Zagreb Winter Cup se neće igrati, a udarnim tempom nastavljamo 26. prosinca na blagdan Sv. Stjepana i to u dvije dvorane (Boćarski dom i NC Šalata na Zagrebačkom Velesajmu). Raspored možete pročitati OVDJE.

Svim igračicama i igračima te vjernim pratiteljima turnira želimo Sretan Božić i sve najbolje za nadolazeće blagdane!

U-17
CB SOHO – OLD SCHOOL 0:6 (Nezirović 3, Perić, Đurašić, Ferina)
CAFFE BAR SPORT – PEP TEAM  4:0 (Utrobičić A. 2, Kardum, Utrobičić D.)
OLD SCHOOL – JELKOVEC 7:3 (Ferina 3, Đurašić 2, Nezirović 2 ; Radešić 2, Janušić)
PELIKS – MNK DOMINIK SAVIO 0:2 (Matić, Ćosić)

U-19
MNK MC PLUS – SC FLEGAR 2:1 (Bakšić, Stepinac ; Ribarić)