KREĆE DEVETO IZDANJE ZAGREB WINTER CUPA

Najiščekivaniji futsal turnir godine – Zagreb Winter Cup, 22. prosinca kreće sa svojim devetim izdanjem.

event 22.12.2022.
FOTO: Vedran Tolić

Iako se turnir zamalo nije održao, organizatori su, uz podršku manjih sponzora, uspjeli nastaviti s turnirom koji se s godinama prometnuo u najjači ženski futsal turnir u regiji te najmasovniji u mlađim muškim kategorijama.

”Ove godine prijavile su se 72 ekipe. Imamo 15 ekipa u ženskoj kategoriji, isto toliko u kategoriji do 17 godina, 24 momčadi u kategoriji do 19 godina te 18 sastava u kategoriji do 21 godine. Ekipe dolaze iz svih dijelova Hrvatske, od Dalmacije do Slavonije, a imamo i nekoliko ekipa iz Slovenije tako da je i ove godine turnir međunarodnog karaktera”, izjavio je Vedran Prga, predsjednik Organizacijskog odbora turnira.

Zagreb Winter Cup od prve godine veliki naglasak stavlja na ženski futsal. Prošle godine titula je otišla u ruke igračicama ŽMNK Dinamo, koje su u finalu uspjele svladati slovensku ekipu KCG Team.

FOTO: Vedran Tolić

”Put do finala nije bio lagan. Konkurencija je bila jaka kao i samo finale. Drago mi je da sam uspjela osvojiti Zagreb Winter Cup, a ove godine ćemo pokušati obraniti tu titulu. Mislim da je ovo jedan odličan turnir. Jedini je koji se igra po pravim futsal pravilima u našoj regiji i sjajan je za razvoj i promociju ženskog futsala”, rekla je Marija Žagar, osvajačica lanjskog Zagreb Winter Cupa, koja je ujedno proglašena i najboljim strijelcem turnira.

Prošlo izdanje turnira bilo je upamćeno po tome što se po prvi put na hrvatskim parketima i na nekom turniru uveo Video support sustav po svim FIFA-inim standardima, odnosno futsal verzija VAR-a, a iz organizacije najavljuju kako će se s time nastaviti i ove godine.

FOTO: Vedran Tolić

”Ponosni smo što smo uspjeli implementirati takvu vrstu tehnologije na našem turniru. Treba istaknuti kako niti jedno futsal natjecanja pod okriljem HNS-a još uvijek ne koristi Video support sustav. Kako bi sudionicima omogućili što bolji doživljaj na turniru, videotehnologiju ćemo ove godine uvesti od ranijih faza natjecanja”, pojasnio je Vedran Prga.

Grupna faza Zagreb Winter Cupa odigrat će se u Nogometnom centru Šalata na Zagrebačkom Velesajmu i u Boćarskom domu, dok će velika završnica biti 6. i 8. siječnja u Sportskoj dvorani Trešnjevka.

Turnir će, kao i prošle godine, suditi najbolji hrvatski futsal suci što uvelike doprinosi kvaliteti turnira, a kao i prijašnjih godina završnica Zagreb Winter Cupa moći će se pratiti putem TV ekrana, dok će biti osigurani live streamovi ranije faze natjecanja.

Pozivamo sve ljubitelje futsala da dođu podržati ovaj malonogometni spektakl u što većem broju.