DEVETO IZDANJE ZAGREB WINTER CUPA PRED OTKAZIVANJEM

U ponedjeljak, 19. prosinca, trebalo bi započeti deveto izdanje Zagreb Winter Cupa, najjačeg ženskog futsal turnira u regiji i najprestižnijeg u mlađim muškim kategorijama.

event 15.12.2022.
FOTO: Vedran Tolić

Nažalost, održavanje turnira postalo je upitno unazad posljednjih desetak dana, a to ste možda mogli i naslutiti vidjevši manjak objava na društvenim kanalima Zagreb Winter Cupa.

Iako mnogi smatraju da je ovaj turnir ”tvornica novaca” to baš i nije tako. Od devet dosadašnjih godina, svega dva puta turnir nije završio u minusu, a i u te navedene dvije godine blagi plus koji su organizatori ostvarili uložili su u poboljšanje turnira.

FOTO: Vedran Tolić

Tako smo primjerice lani već od osmine finala utakmice gledali u televizijskom prijenosu, a uveden je i ”Video support” sustav čime smo postali prvi turnir u Europi koji je integrirao FIFA-inu tehnologiju u natjecanje nakon što je predstavljena par mjeseci ranije na SP u futsalu.

Ove godine očekivali smo dodatan iskorak, ali prvo smo bili odbijeni na natječajima za sufinanciranje sportskih natjecanja od strane Ministarstva turizma i sporta Republike Hrvatske te na sličnom natječaju od strane Grada Zagreba. U isto vrijeme, jedan od većih problema s kojima se susrećemo jest kako isplatiti najam dvorane za završnicu turnira koja nas nikad nije koštala ispod 500 kn po satu. Primjera radi, prošle godine samo za najam dvorane, Gradu Zagrebu smo morali isplatiti više od 20.000 kn.

FOTO: Marin Sušić

Početkom rujna dosadašnji sponzori počeli su nam otkazivati sponzorstva jedan za drugim, a novi sponzori nisu prepoznali projekt. Iako smo bili svjesni da ćemo i ovoga puta turnir održati s minusom na računu odlučili smo krenuti u projekt.

Nažalost, prije nekoliko dana, po završetku prijava za turnir, sponzorstvo nam je otkazao i dosadašnji glavni sponzor turnira te smo se našli u bezizlaznoj situaciji.

Kao organizatori dali smo si rok za odluku o održavanju turnira do subote, 17. prosinca, u 19:00h. Ako donesemo odluku o održavanju turnira istu večer bit će održan ždrijeb skupina, a ako se odluči o otkazivanju turnira svim ekipama bit će vraćene kotizacije na račun uplatitelja najkasnije do 31.12.2022.

Nažalost, održavanje turnira s minusom od čak 35.000 kn trenutno nije opcija. Hvala svima na razumijevanju.