POZNATI POLUFINALISTI U KATEGORIJAMA MLADEŽI, MC PLUS IZBACIO FAVORIZIRANU POLIKLINIKU MILOJEVIĆ

Zanimljivim i napetim dvobojima na Blagdan Sveta tri kralja završio je četvrtfinalni dio Zagreb Winter Cupa u kategorijama mladeži te smo saznali sve polufinaliste.

event 07.01.2022.
FOTO: Marin Sušić

Prva momčad koja se u kategoriji do 17 godina plasirala među četiri najbolje na turniru je AMK Sesvete Tupek Auto koja je nakon boljeg raspucavanja šesteraca nadjačala ekipu Čke.

U polufinale se plasirala i ekipa MNK Goli Vrh MM Beton pobijedivši s 4:1 kvartovsku momčad Dugave, a u pobjedničkoj momčadi istaknuo se David Stunja s dva pogotka.

Pretposljednji polufinalisti U-17 kategorije odlučivali su se u dvoboju između Pauze Zapad i CB Mellis.  Pauza već u trećoj minuti dolazi u vodstvo iz kaznenog udarca, a precizan je bio Borna Ivanuš. U desetoj minuti Daniel Jakolić postiže još jedan zgoditak za Pauzu. Iako uz mnogo prilika, mreže se do kraja utakmice više nisu tresle pa je tako Pauza Zapad s konačnih 2:0 osigurala prolazak u polufinale.

Veliki preokret dogodio se u posljednjoj utakmici polufinala kategorije do 17 godina, gdje su se susrele momčadi SC Flegar i Pip. Pip je imao minimalnu prednost od 1:0 sve do posljednje sekunde susreta. I kada se već činilo da će se Pip vođen žestokim navijanjem ženskog dijela publike plasirati među četiri najbolje ekipe, SC Flegar preko Bukovca dvije sekunde prije kraja izjednačava na 1:1. Pristupilo se izvođenju šesteraca, a tu su spretniji bili igrači SC Flegara koji su tako postali posljednji finalisti U-17 kategorije.

FOTO: Marin Sušić

I kategorija do 19 godina priredila je utakmice prepune intenziteta i naboja. Zaostalu utakmicu osmine finala odigrali su LUMA i MNK MC Plus. U četvrtfinale se rezultatom 3:1 plasirao MC Plus, a igrač utakmice bio je Gabriel Stepinac koji je protivničku mrežu tresao sva tri puta, od toga dva puta u posljednjoj minuti susreta.

Beton Rez-transporti Jurić minimalnom prednošću 3:2 svladali su Foolir bar te su tako postali prvi polufinalisti.

U četvrtfinalnom dvoboju između Krop Autosalon Many i Kićinih beba boljim su se pokazale Kićine bebe. Onis su rezultatom 3:0 osigurali put u polufinale. Dva zgoditka bila su djelo Marka Pavića, a jedan je u 20. minuti nadodao i Andrej Lovreček.

Dobru igru iz osmine finale na daljnju fazu natjecanja pretočio je razigrani Gabriel Stepinac koji je bio strijelac jedinog pogotka u utakmici između MNK MC Plusa i Poliklinike Milojević. Stepinac je tako MC Plusu s minimalnim vodstvom omogućio ulazak u polufinale.

Među četiri najbolje ekipe plasirala se i momčad Boemi. Oni su preko raspucavanja šesteraca svladali Cvilig Prom ukupnim rezultatom 5:4te tako postali i posljednji polufinalisti u muškoj kategoriji do 19 godina.

U kategoriji U-21, prva ekipa koja je osigurala ulaznicu za polufinale jest Pizzeria Z1 koja je s visokih 5:0 svladala momčad Square, a kod pobjednika se istakao Marko Prenkpalaj koji je postigao hat-trick.

FOTO: Marin Sušić

Napetost se mogla rezati nožem u dvoboju između MNK Goli Vrh Stara Hiža pod Okićem i Caffe bara IQ.  Na ulasku u zadnju minutu utakmice rezultat na semaforu pokazivao je 4:4. IQ je vodio 2:0 i 4:2, ali igrači Golog Vrha uspješno su se vraćali u susret. Kada se već mislilo da će o novim finalistima odlučivati šesterci, ukazao se Fran Vukelić koji dvije sekunde prije kraja susreta uspijeva provući loptu kroz protivničku obranu i postići pogodak za konačnih 5:4 i pobjedu Caffe bara IQ.

”Rekao bih da smo bili bolji, ali smo se nakon svakog vodstva opustili. Mislili smo da ćemo lako pobijediti, ali protivničku ekipu nikako ne treba podcijeniti jer su to sve dečki koji igraju ozbiljan futsal. Drago mi je da sam ja bio taj koji je zabio pobjednički gol dvije sekunde prije kraja i da smo prošli u polufinale. Koga god da dobijemo u tamo, neće biti lako, ali vjerujem u svoju ekipu. Velika želja nam je osvojiti ovaj turnir”, izjavio je junak utakmice Fran Vukelić iz Caffe bara IQ.

U pohodu na trostruku krunu bila je momčad BTP Sesveta, no u četvrtfinalu naletjela je na vrlo neugodne protivnike iz sisačkog Sunprotecta, drugoplasiranu ekipu U-19 kategorije s prethodnog izdanja Zagreb Winter Cupa. Obje momčadi bile su vrlo motivirane da osiguraju put u polufinale, a to se pokazalo i na terenu. Poravnati rezultat od 3:3 nakon 24 minute igre nije dao pobjednika pa su o novom polufinalistu odlučivali šesterci u kojima su glavne uloge odigrali vratari. Sretniji i spretniji na kraju su se pokazali igrači Sunprotecta koji su tako srušili snove BTP Sesveta da osvoje Zagreb Winter Cup u sve tri kategorije.

”Bila je to vrhunska utakmica puna adrenalina. Nadali smo se ulasku u polufinale. Prošli put smo stigli do samog finala i bilo bi lijepo da bude tako i ove godine. Turnir je odlično organiziran i rado smo se vratili na njega”, rekao je Tomislav Đurić iz pobjedničkog Sunprotecta.

”Iskreno mi je žao, imali smo velike šanse za proći. Držali smo većinu utakmice pod kontrolom, ali u zadnjoj minuti primili smo gol. Protivnici su izborili šesterce, a to je bila čista lutrija gdje su oni bili bolji i na tome im treba čestitati”, prokomentirao je Dominik Barukčić iz BTP Sesveta kojemu je ovo ujedno i posljednji nastup na Zagreb Winter Cupu.

”Ovo je nama uvijek bio jedan od najdražih zimskih turnira i najbolji je u mlađim kategorijama u Hrvatskoj i regiji. Žao nam je što nismo ostali upisani u povijest da osvojimo i jedinu kategoriju koja nam nedostaje, kategoriju do 21 godine starosti, ali zadovoljni smo sveukupnim nastupom na ovom turniru”, dodao je Barukčić.

Uzbudljiv dvoboj Trgomixa i Mexpo – Autoškole Galek završio je neodlučenim rezultatom 1:1 pa se i ovdje pristupilo izvođenju šesteraca. U tom nadmetanju uspješniji je bio Trgomix te je tako osigurao plasman u polufinale U-21 kategorije.

REZULTATI, četvrtfinala:

U-17
AMK Sesvete Tupek Auto – Čke (U-17) 6:4 (2:2) (Gucić 2 ; Blažev, Kardum)
MNK Goli Vrh MM Beton – Dugave (U-17) 4:1 (D. Stunja 2, F. Stunja, Matulin ; Šop)
Pauza zapad – CB Mellis (U-17) 2:0 (Ivanuš, Jakolić)
SC Flegar – Pip (U-17) 5:3 (1:1)

U-19
Foolir bar – Beton rez-Transporti Jurić (U-19) 2:3 (Badelj, Arapović; Klarić, Lacić-Klarić, Matić)
KROP Autosalon Many – Kićine bebe (U-19) 0:3 (Pavić 2, Lovreček)
MNK MC Plus – Poliklinika Milojević (U-19) 1:0 (Stepinac)
Cviling Prom – Boemi (U-19) 4:5 (2:2) (Jurišić 2 ; Kolić, Petriško)

U-21
Square – Pizzeria Z1 (U-21) 0:5 (Prenkpalaj 3, Kos, Fulir)
MNK Goli Vrh Stara Hiža pod Okićem – Caffe bar IQ (U-21) 4:5 (Nad 2, Kelava, Puntar ; Novak 3, Alghoul, Vukelić)
Sunprotect – BTP Sesvete (U-21) 5:4 (3:3) (Prpić, Đurić, Pupić Jovanović ; Lacić-Klarić 3)
Trgomix – Mexpo-Autoškola Galek (U-21) 3:2 (1:1) (Bajsić ; Žordić)