DVA PORAZA AKTUALNIH OSVAJAČICA TURNIRA

MC Plus Zagreb Winter Cup približava se kraju, a Boćarski dom je posljednjih dana bio rezerviran za odigravanje HEP ženskog futsal turnira gdje smo ispratili posljednje utakmice u grupnoj fazi natjecanja.

event 04.01.2022.
FOTO: Vedran Tolić

Možda i najzanimljiviji susret bio je onaj između aktualnih osvajačica turnira – MC Plus Agrama i SC Flegara, ekipe koju čine mahom djevojke iz MNK Alumnus. MC Plus Agram stigao je desetkovan jer su zbog crvenih kartona utakmicu morale propustiti važne karike njihove ekipe – Ana Dujmović i Melani Mihić. Upravo taj nedostatak iskoristile su iskusne djevojke iz SC Flegara, koje su preko Tee Valente načele gol MC Plusa u 18. minuti susreta. Martina Krog i Gabrijela Gaiser povisile su vodstvo SC Flegara na 3:0, ali posljednje četiri minute preko golmana igrača MC Plus Agram uspio je smanjiti zaostatak na samo gol razlike. U 26. minuti zgoditak je postigla Monika Conjar, a u zadnjoj minuti mrežu je zatresla i Anamari Bošnjak za konačnih 3:2.

”Zasigurno nam je pomoglo što su u prethodnoj utakmici ostale bez dvije bitne igračice, ali mi smo pokazale našu kvalitetu i čak i da su bile kompletne, mislim da bi ishod bio isti. Šteta za dva primljena gola na kraju, ali pobjeda je pobjeda”, rekla je Tea Valenta iz pobjedničke ekipe SC Flegar, koja je prokomentirala i koliko bi im značilo po prvi puta osvojiti Zagreb Winter Cup:

”Ovo je među rijetkim natjecanjima i turnirima kojeg naš klub nije osvojio pa nam je to velika želja ove godine. Zagreb Winter Cup je pravi promotor ženskog futsala u Hrvatskoj i šire i bila bi nam čast napokon osvojiti ga”.

FOTO: Vedran Tolić

Treba naglasiti kako je ovo bio drugi poraz u nizu za ekipu MC Plus Agrama pošto su dan ranije poražene od ŽMNK Dinama s visokih 4:1.

Jedna od igračica MC Plus Agram je Monika Conjar, poznato ime u svijetu ženskog nogometa, koja je s ekipom Poliklinika Milojević već imala prilike podići pobjednički pokal na Zagreb Winter Cupu.

”Žao mi je što nismo sve bile na okupu. Da smo bile kompletne bilo bi drugačije, ali ne možemo se vaditi na to. Nismo dobro ušle u utakmicu. Flegar je dobar protivnik, a mi smo samo zadnjih pet minuta igrale onako kako smo trebale od početka”, objasnila je Monika, koja se nakon poroda vratila na malonogometne terene i zaigrala za MC Plus Agram iz Svete Nedelje, inače klub koji se natječe u Prvoj HMNL za žene.

”Jedva sam čekala da se vratim natrag na teren. Treniram zadnja tri mjeseca. Krenula sam laganim tempom da budem spremna za te turnire jer obožavam mali nogomet”, izjavila je Conjar te istaknula da joj je upravo Zagreb Winter Cup jedan od najdražih turnira:

”Ja sam oduvijek govorila da je Zagreb Winter Cup odličan turnir i da je među jačima u regiji. Dolazi puno ekipa iz inozemstva, a i puno se više daje na medijskoj važnosti nego recimo na Kutiji Šibica. Utakmice se prenose uživo i stvarno sve pohvale za organizaciju. Žao mi je što je takva situacija s korona virusom jer vjerujem da bi bilo duplo više ekipa, kako muških tako i ženskih”.

FOTO: Vedran Tolić

MC Plus Zagreb Winter Cup sada u potpunosti seli u Sportsku dvoranu Peščenica. 6. siječnja na rasporedu je četvrtfinalna faza natjecanja, dok je sama završnica rezervirana za nadolazeći vikend, kada ćemo i saznati pobjednike u svima kategorijama. Dio utakmica bit će u prijenosu u programu Sportske televizije.

Dnevne ulaznice mogu se kupiti na ulazu u dvoranu po cijeni od 20 HRK. Ulaz će biti dozvoljen samo uz predočenje EU Digitalne Covid potvrde, a za sve posjetitelje i igrače organizatori su osigurali testiranje po povlaštenoj cijeni od 60 HRK. Rezultati, ženski turnir (skupine)
Graničar Stars – ŽMNK MC Plus Agram 1:7
Poljski dom – ŽNK Agram 1:5
ŽMNK MC Plus Agram – ŽMNK Dinamo 1:4
SC Flegar – Graničar Stars 11:2
KCG Team (SLO) – Poljski dom 9:2
Graničar Stars – ŽMNK Dinamo 0:10
ŽNK Dinamo – Poljski dom 8:0
ŽMNK Dinamo – SC Flegar 2:2
ŽMNK MC Plus Agram – SC Flegar 2:3

A kako se približavamo četvrtfinalnim utkmicama koje će se i ove godine igrati u popularnoj “Pešči” tako je, nakon usuglašavanja s TV partnerom, poznat i raspored svih utakmica za 6. siječnja koji možete pročitati OVDJE.