BTP SESVETE U POHODU NA TROSTRUKU KRUNU, BROJNI FAVORITI PORAŽENI U OSMINI FINALA

Osmo izdanje MC Plus Zagreb Winter Cupa stiglo je do najzanimljivije faze natjecanja. U Sportskoj dvorani Peščenica odigrana je osmina finala svih mlađih muških kategorija, a ni ovoga puta nismo bili lišeni atraktivnih malonogometnih susreta.

event 03.01.2022.
FOTO: Marin Sušić

Ljepotica dana bila je svakako utakmica U-21 turnira između Ekstraklase i BTP Sesveta. Ekstraklasa je trećeplasirana ekipa s posljednjeg izdanja turnira u U-19 kategoriji, predvođena Kristijanom Šoljićem koji je bio i najbolji igrač turnira tada. BTP Sesvete su do sada osvajali U-17 i U-19 kategoriju te su prvi sastav koji ima priliku doći do trostruke krune na turniru.

Utakmicu je bolje otvorila Ekstraklasa koja je povela golom Kristijana Šoljića u 6. minuti susreta, a svega minutu kasnije isti igrač povećava vodstvo na 2:0. Gol za 3:0 bio je djelo Petra Petriška. Kada se činilo da će Ekstraklasa mirno privesti utakmicu kraju na scenu je stupio Filip Hranjec koji je u tri minute postigao četiri gola te tako svojem sastavu trasirao put u četvrtfinale.

U četvrtfinalnu fazu turnira U-19 kategorije ušla je ekipa Kićine bebe, koja je s visokih 6:1 svladala momčad Manga iz Jelkovca.

FOTO: Marin Sušić

”Drago nam je da se turnir organizirao u ovo pandemijsko vrijeme jer je svim dečkima falilo igre. Organizacija je odlična i iz godine u godinu turnir stvarno napreduje. Nadam se da će u budućnosti biti i još mlađih kategorija od ovoga. U četvrtfinalu očekujemo prolaz. Sigurno neće biti lagano, ali dat ćemo sve od sebe da prođemo dalje”, rekao je Kristijan Stipanović, voditelj ekipe Kićine Bebe koji će se u četvrtfinalnoj fazi natjecanja susresti s momčadi KROP Autosalon Many.

No takve sreće nisu bili favorizirani momci iz Tesla’s bar Jaruna. Njihov dvoboj protiv momčadi Beton rez-Transporti Jurić okončan je porazom 1:4, unatoč tome što su igrači s Jaruna već u prvoj minuti poveli preko ponajboljeg igrača Gabriela Groznice.

”Ovo je druga godina da igramo na Zagreb Winter Cupu. Na ovom izdanju turnira igrali smo pod sponzorskim nazivom Tesla’s bar Jarun kojem bi se ovom prilikom htio i zahvaliti. Nažalost, nismo se nadali da ćemo ispasti u osmini finala. Očekivali smo bolji rezultat, ali očito su blagdani učinili svoje.  Turnir je odlično organiziran i vjerujem da ćemo se vratiti i iduće godine u kategoriji U-21. Cilj nam je naravno, podizanje pehara”, objasnio je Tin Franceković iz Tesla’s bar Jaruna.

FOTO: Marin Sušić

Natjecanje u mlađim muškim kategorijama nastavlja se na blagdan Sveta tri kralja kada su na rasporedu četvrtfinalni susreti u svim kategorijama. Već sada je poznato kako će dio utakmica ponovno biti u prijenosu na Sportskoj televiziji.

Gledateljima će biti omogućen ulaz u dvoranu uz posjedovanje EU digitalne Covid potvrde, a za sve koji istu nemaju omogućeno je testiranje na lokaciji po cijeni od 60 HRK. Cijena dnevne ulaznice iznosi 20 HRK.

Rezultati, osmina finala:
Stari prijatelji – Boemi (U-19) 5:6 (1:1)
Čke – Bio-Vet (U-17) 11:10 (3:3)
KROP Autosalon Many – Tapa Tapa (U-19) 4:1
Dugave – Fuca (U-17) 4:2
Kićine bebe – Mango (U-19) 6:1
KE-TE Mont – Mexpo–Autoškola Galek (U-21) 4:5 (0:0)
Cviling Prom – Futsal Dinamo U-19 (U-19) 1:0
Kićine bebe 2 – Pip (U-17) 1:2
Ekstraklasa – BTP Sesvete (U-21) 3:4
Foolir bar – SD Đurmanec (U-19) 3:1
KERA-TERM – CB Mellis (U-17) 2:6
Poliklinika Milojević – Perfa (U-19) 2:0
Tesla’s bar Jarun – Beton rez-Transporti Jurić (U-19) 1:4