FAVORIZIRANI SLAVONCI USPJEŠNO PROŠLI U OSMINU FINALA

Grupna faza natjecanja osmog izdanja MC Plus Zagreb Winter Cupa privodi se kraju, a zanimljivih utakmica i dalje ne nedostaje. Boćarski dom 27. prosinca bio je rezerviran za utakmice U-19 kategorije.

event 28.12.2021.
FOTO: Marin Sušić

Prvi susret započele su ekipe Pizza Factory Peliks i Luma. Nakon početnog i minimalnog vodstva Pizze Factory Peliks od 1:0 na poluvremenu, Slavonci iz Lume ubacuju u višu brzinu i zgodicima Tukare, Hajduka, Onića i Juršića na kraju uspijevaju okrenuti rezultat u svoju korist i slaviti s 4:1.

Luma, koja se sastoji većinom od igrača iz Futsal akademije Sveti Patrik iz Županje bila je favorit ove skupine, ali i ostale momčadi pokazale su se kao vrlo neugodan protivnik.

Dokaz tomu je i susret Lume i Boema. Vrlo zanimljiva i golovima bogata utakmica završila je neodlučenim rezultatom 4:4, a istakao se Luka Kotris koji je za slavonsku ekipu postigao dva atraktivna zgoditka.

”Pobjeda i remi. Mislim da smo odigrali sasvim korektno. Trudili smo se koliko smo mogli. Naša ekipa sastoji se od momaka iz cijele Slavonije, od Slavonskog Broda pa sve do Županje. Prvi puta igramo zajedno u ovom sastavu i nadamo se da će svaki puta to izgledati sve bolje. Drago mi je što sudjelujem na Zagreb Winter Cupu za kojeg smatram da je jako kvalitetan turnir za mlađe kategorije”, pojasnio je  Luka Kotris iz Lume.

FOTO: Marin Sušić

Zadovoljan turnirom je i jedan od voditelja slavonske momčadi, Antun Oršolić, inače i predsjednik spomenute Futsal Akademije Sveti Patrik iz Županje.

”Mogu reći da je Zagreb Winter Cup pun pogodak. U Hrvatskoj je puno turnira koji se baziraju isključivo na seniorima, dok mlađi dečki gotovo da i nemaju prilike dokazati se u svojoj konkurenciji. Ovo je odličan način da razvijaju svoje futsalske vještine. Isto vrijedi i za žene koje nemaju dovoljan broj natjecanja. Mogu iskreno reći da je ovo možda najbolji turnir za mlađe kategorije u cijeloj Hrvatskoj”, rekao je Antun Oršolić.

Ekipa Pizza Factory Peliks s porazom i remijem ispala je iz konkurencije, a u daljnji tijek natjecanja, kao drugoplasirani s dva remija prošli su Boemi.

”Prvu utakmicu smo se malo opustili, nismo iskoristili sve situacije, ali zato je u drugoj sve došlo na naplatu. Dolazimo većinom iz Novog Zagreba. Svi se znamo s velikog nogometa, a i družimo se u slobodno vrijeme što je bitno za ekipu. Konkurencija na turniru je vrlo dobra. Prije dvije godine smo nažalost ispali u skupini, ali ove godine idemo osvojiti pobjednički pehar”, optimistično je rekao Tomislav Novak iz Boema.

Nastavak natjecanja slijedi već u srijedu, kada ćemo saznati posljednje putnike u osminu finala u konkurenciji mlađih muških kategorija, a koja će se igrati 2. siječnja.