DVA PORAZA DINAMA NA ZAGREB WINTER CUPU

Odličnim i napetim utakmicama na blagdan Sv. Stjepana nastavilo se osmo izdanje MC Plus Zagreb Winter Cupa. Odigrana je čak 31 utakmica, a dvoboji su se tijekom cijelog dana igrali u dvije dvorane, Boćarskom domu i SC Fair Play.

event 27.12.2021.
FOTO: Marin Sušić

Nastavljen je i HEP ženski futsal turnir utakmicama skupine ”B”. Slovenski KCG Team i ŽNK Agram odigrali su 0:0. Bila je to vrlo neizvjesna utakmica prepuna prilika, u kojoj su briljirale vratarke Sanela Balić i Iva Bačić. Djevojke iz Agrama odigrale su još i utakmicu protiv ŽNK Dinama u kojoj su slavile s 3:1, a isti recept slijedile su i Slovenke, koje su svladale Dinamo s visokih 6:0.

”Naša ekipa sastoji se od igračica iz tri različita slovenska kluba: ŽNK Celje, KMN Slovenske Gorice i ŠD Košana. Između nas vlada prijateljsko ozračje pa smo odlučile zajednički okušati sreću na ovome turniru. Atmosfera je sjajna i dvorana odlična. Jedva čekamo da dođemo odigrati sljedeće utakmice”, rekla je Ines Kranjc iz KCG Teama.

U skupini ”B” uz tove tri ekipe još nastupaju ŽMNK Olmissum i Poljski dom koje tek čekaju prvi nastupi na Zagreb Winter Cupu.

Osim djevojaka, odigrale su se i brojne utakmice u turnirima mladeži. Na parketu su bili višestruki osvajači turnira, BTP Sesvete, koji su se s dva remija 1:1, kroz ušicu igle provukli u osminu finala. Na turnir se vratio i najbolji igrač posljednjeg izdanja U-19 turnira Kristijan Šoljić sa svojom ekipom Ekstraklasa, ali ovaj put u U-21 kategoriji. I njih ćemo gledati u nastavku natjecanja.

FOTO: Marin Sušić

Svoje mjesto u osmini finala pronašla je i momčad Bio-Vet iz Zagorja koja je osvojila drugo mjesto u skupini sa sastavima Kićine bebe 2 i Friendly Fire. Bio-Vet je samo jedna od brojnih zagorskih momčadi koje i ove godine nastupaju na MC Plus Zagreb Winter Cupu.

”Ovo nam je već treća godina da sudjelujemo na ovome turniru.  Prije dvije godine ispali smo u četvrtfinalu, a ove godine očekujemo barem polufinale ili finale. Sve je super ovdje, pohvalio bi i suce ove godine jer je suđenje na najvišoj mogućoj razini”,pojasnio je Matko Benko iz momčadi Bio-Vet.

Turnir se nastavlja završnim utakmicama grupne faze turnira mladeži, a poseban fokus bit će na sastavu LUMA za koji će nastupiti igrači akademije Futsal Sveti Patrik iz Županje.

Organizatori natjecanja su i ove godine organizirali prijenose većine utakmica grupne faze natjecanja putem live streaminga, dok se svi rezultati uživo mogu pratiti putem mobilne aplikacije Leagues & Tournaments.