DJEVOJKE IZ LJUBLJANE OTVORILE ŽENSKI DIO TURNIRA, NASTAVAK NATJECANJA NA ŠTEFANJE

Napokon je krenuo i ženski futsal turnir na osmom izdanju MC Plus Zagreb Winter Cupa. Na otvaranju su odigrane tri utakmice u skupini ”A”.

event 25.12.2021.
FOTO: Vedran Tolić

Prva utakmica je odmah pokazala da će i ove godine ovaj dio natjecanja opravdati krilaticu najjačeg ženskog turnira u regiji. Susreli su se ŽNK Lju Slovenije i Stomatološki centar Flegar, ekipa koja je sastavljena od višestrukih prvakinja Hrvatske, igračica MNK Alumnusa. Djevojke iz Ljubljane povele su u 6. minuti preko Mirjam Kastelec, da bi svega minutu kasnije stvari na početak vratila Katarina Đukić. Marijana Orešić u 23. minuti dovodi SC Flegar u vodstvo, ali kvalitetnom igrom u napadu slovenska ekipa preko Zale Petrič dolazi do pogotka u 26. minuti za konačnih 2:2.

”Naša ekipa dolazi iz Ljubljane, sve smo igračice tamošnjeg velikonogometnog kluba ŽNK Ljubljana. Odlučili smo se prijaviti na Zagreb Winter Cup kako bi u velikonogometnoj pauzi zaigrali s drugim ekipama iz regije. Igrale smo dobro, zadovoljne smo pokazanim te se nadamo da ćemo uspjeti proći skupinu kako bi 6. siječnja zaigrali u četvrtfinalu”, riječi su Tije Zakrajšek iz slovenske ekipe ŽNK Lju.

FOTO: Igor Tomić

Slovenke su na turniru odigrale još dvije utakmice, protiv Graničar Starsa su slavile sa 6:1, dok su od braniteljica naslova, ŽMNK MC Plus Agram, poražene 7:4.

Natjecanje na Zagreb Winter Cupu nastavlja se 26. prosinca, na blagdan sv. Stjepana, kada će se igrati utakmice istovremeno u dvije dvorane (Boćarski dom i SC Fair Play) i to u sve četiri kategorije prema ranije objavljenom rasporedu.