KRENUO ZAGREB WINTER CUP UZ BROJNE KVALITETNE I NEIZVJESNE UTAKMICE

Proteklog vikenda krenulo je osmo izdanje MC Plus Zagreb Winter Cupa, a prve utakmice u mlađim muškim kategorijama najavile su da nas očekuje vrlo kvalitetno i neizvjesno natjecanje uz obilje izvrsnog futsala.

event 22.12.2021.
FOTO: Vedran Tolić

U-21 kategorija otvorena je utakmicama skupine ”A” te nam je već priredila veliko iznenađenje. Sastav Trgomixa iz Bjelovara se kao prvoplasirana momčad plasirao u nastavak natjecanja, svladavši s visokih 8:3 favorizirane CB Papalino Dubec te sa 4:2 Caffe bar IQ. Trgomixu se u eliminacijskoj fazi natjecanja pridružio Caffe bar IQ koji je u odlučujućoj utakmici slavio sa 7:2.

Ponajbolji igrač Trgomixa, Siniša Đipalo, osvrnuo se na utakmice svoje momčadi: ”Na početku smo se malo uplašili jake skupine, ali na kraju je sve prošlo dobro. Jako sam zadovoljan. Imamo šest bodova i idemo dalje. Ponosan na svoju ekipu i mislim da bi mogli stići dosta daleko na ovogodišnjem Zagreb Winter Cupu. Svi dolazimo iz Bjelovara, poznajemo se od malena i mislim da nas je to krasilo u ovoj grupnoj fazi”.

Najzanimljivija skupina na U-19 turniru bila je ona u kojoj su se nalazili Foolir bar, Prigorje Markuševec i Mango. I dok je Foolir bar suvereno osvojio prvo mjesto, Prigorje i Mango su u međusobnom dvoboju odlučivali o putniku u osminu finala. Neodlučen rezultat odgovarao je igračima iz Markuševca, ali šest sekundi prije kraja utakmice ukazao se Ante Markić i postigao gol za 3:2 i veliko slavlje momčadi Manga.

”Sretni smo jer smo prošli u daljnju fazu natjecanja zabivši gol pred sam kraj utakmice. Bilo je jako napeto. Na kraju smo išli na sve ili ništa i isplatilo se”, rekao je Zvonimir Krizmanić iz sastava Mango koji se mahom sastoji od igrača iz Sesveta, odnosno Jelkovca.

Igrače smo upitali za dojmove o ovogodišnjem izdanju MC Plus Zagreb Winter Cupa.

FOTO: Vedran Tolić

”Zagreb Winter Cup je ove godine sjajan. Organizacija je na vrhunskom nivou, dvorana u kojoj se igra je fenomenalna i nemam niti jednu zamjerku, kao i uvijek samo pohvale za ovaj turnir”, riječi su Siniše Đipala iz Trgomixa.

”Turnir je super. Skupina je dobro napravljena jer od troje u skupini, dvoje prolazi dalje. To je nama pomoglo i sada se nadam da ćemo što dalje dogurati. Ambicije su na početku bile da dođemo pokazati što znamo i da prođemo skupinu, sada smo to ostvarili pa su nam i ciljevi postali veći. Možda i osvojimo turnir, nikad se ne zna, ali bit ćemo skromni”, izjavio je Zvonimir Krizmanić iz Manga.

Do sada su postignuti sljedeći rezultati

Futsal Vrapče – KERA-TERM (U-17) 2:10
Cviling Prom – Perfa (U-19) 4:1
Dugave – Futsal Vrapče (U-17) 15:3
Perfa – Caffe bar As (U-19) 5:2
KERA-TERM – Dugave (U-17) 3:3
Foolir bar – Prigorje Markuševec (U-19) 4:3
Tesla’s Bar Jarun – Crofna HR (U-19) 4:1
Mango – Foolir bar (U-19) 0:7
Caffe bar As – Cviling Prom (U-19) 3:3
Prigorje Markuševec – Mango (U-19) 2:3
Fuca – AMK Sesvete Tupek Auto (U-17) 2:5
Tapa Tapa – Tesla’s Bar Jarun (U-19) 1:3
Los Blancos – Fuca (U-17) 0:3
Trgomix – CB Papalino Dubec (U-21) 8:3
Crofna HR – Tapa Tapa (U-19) 0:2
Caffe bar IQ – Trgomix (U-21) 2:4
AMK Sesvete Tupek Auto – Los Blancos (U-17) 3:0
CB Papalino Dubec – Caffe bar IQ (U-21) 2:7

Turnir se nastavlja na Štefanje kada će se utakmice istovremeno igrati u dvije dvorane, Boćarski dom i SC Fair Play.